Ρεσιτάλ Ερντογάν με μαθήματα «δικαιοσύνης» και «δημοκρατίας» στον ΟΗΕ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 20:48

Νουθεσίες και υποδείξεις έδωσε προς τον ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας με αφορμή την 75η επέτειο της ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε τη δομή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λέγοντας ότι η μοίρα επτά δισεκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορεί να αφήνεται στο έλεος πέντε χωρών (σ.σ. τα μόνιμα μέλη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλική Δημοκρατία).

Όπως μεταδίδει το Anadolu, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η απληστία, ο εγωισμός, η μονοπώληση της εξουσίας αλλά και η επιθυμία να συνεχιστεί η αποικιοκρατία χρησιμοποιώντας νέους μεθόδους, είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στο να επικρατεί η δικαιοσύνη στο παγκόσμιο σύστημα.

«Η αποτυχία να επιτευχθεί σταθερότητα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ιδίως σε Συρία, Παλαιστίνη, Υεμένη και Αφγανιστάν είναι η απόδειξη. Παρά τα ιδανικά που έχουν διαμορφωθεί, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, δεν μπορεί να αποτρέψει τις συγκρούσεις, αλλού ούτε να τερματίσει αυτές που έχουν ήδη ξεκινήσει», δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι προκειμένου το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών να ανακτήσει την ισχύ του, πρώτα το Συμβούλιο Ασφάλειας θα πρέπει να αναμορφωθεί.

«Μια αρχιτεκτονική του Συμβουλίου που είναι δημοκρατική, διαφανής, υπεύθυνη και αποτελεσματική και βασίζεται σε δίκαιη εκπροσώπηση έχει γίνει μια ανάγκη – για την ανθρωπότητα», δήλωσε.

Ανέφερε, επίσης ότι η δημιουργία ενός κέντρου των Ηνωμένων Εθνών στην Κωνσταντινούπολη, την εμπορική πρωτεύουσα της Τουρκίας και σταυροδρόμι των ηπείρων, επίσης θα στηρίξει την παγκόσμια ειρήνη και την προσπάθεια για σταθερότητα


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 20:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει