Ρωσία: Δεν αποφυλακίζεται η Νάντια των Pussy Riot

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα ενός μέλους του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, της Νάντια Τολοκονίκοβα, να αποφυλακιστεί αφού εξέτισε 6 μήνες από την ποινή που της επιβλήθηκε για την «πανκ προσευχή» που εκτέλεσε μέσα σε εκκλησία εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η δικαστής Λίντια Γιακόβλεβα έκρινε ότι είναι «πρόωρη» η αποφυλάκιση της Τολοκονίκοβα και ότι «τα επιχειρήματα της υπεράσπισης δεν ήταν πειστικά».

Η Τολοκονίκοβα υποστήριζε ότι πάσχει από χρόνιους πονοκεφάλους και ότι έχει ήδη εκτίσει 6 μήνες από τα 2 χρόνια που της είχαν επιβληθεί. Δεν αναίρεσε όμως την αρχική δήλωσή της ότι είναι αθώα για την κατηγορία του χουλιγκανισμού που της είχε αποδοθεί.

Η 23χρονη φοιτήτρια κρίθηκε ένοχη τον περασμένο Αύγουστο για «χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος» επειδή τον Φεβρουάριο του 2012 το συγκρότημα τραγούδησε μια «προσευχή διαμαρτυρίας» μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Από τις συγκατηγορούμενές της, η Μαρία Αλιόκινα παραμένει στη φυλακή ενώ η Γεκατερίνα Ζαμούτσεβιτς αποφυλακίστηκε με όρους.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει