Ρωσική επίθεση εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 15:16

Οι New York Times δημοσίευσαν ρθρο που υποστηρίζει ότι η Ρωσία πληρώνει χρηματικά ποσά στους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Υπάρχει μόνον ένα πρόβλημα – ουδένα από αυτά που ανέφεραν επιβεβαιώνεται.

Καθώς διαβάζεις  το άρθρο των New York Times που ισχυρίζεται ότι μυστική μονάδα  της ρωσικής στρατιωτικής αντικατασκοπίας – GRU, είχε προσφέρει  γενναιόδωρη αμοιβή στους Ταλιμπάν για κάθε αμερικανό στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν, αμφισβητείται.

Η ιστορία “επιβεβαιώθηκε” από την Washington Post, την Wall Street Journal και άλλες εφημερίδες και συνέχισε να προκαλεί στα κοινωνικά μέσα καταιγίδα. Το Twitter πυροδοτήθηκε με θυμωμένους ειδικούς, πρώην αξιωματούχους και πολιτικούς κατά του Τραμπ (και στρατούς οπαδών τους), καταγγέλλοντας τον Πρόεδρο Τραμπ ως «προδότη» και απαιτώντας άμεση δράση εναντίον της Ρωσίας.

΄Όπως υποστηρίζει το RT.com, “yπήρχε μόνον ένα πρόβλημα: Τίποτα στους New York Times δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί».

Πράγματι, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της αρχικής αναφοράς που διενήργησαν οι New York Times και των άρθρων «επιβεβαίωσης» που δημοσιεύθηκαν από την Washington Post και την Wall Street Journal.

Όλες οι αναφορές περιέχουν προειδοποιήσεις όπως “εάν επιβεβαιωθούν” και “εάν είναι αληθινές”, ενώ δεν παρέχουν ανάλυση σχετικά με την πιθανή αλήθεια των πληροφοριών που χρησιμοποιήθηκαν για τη διατήρηση της έκθεσης – ή τη λογική που υποστηρίζει,λόγω έλλειψης των πληροφοριών.

Πηγή: RT.com – Σύνταξη Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 15:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει