Σάλος από ανάρτηση συνεργάτιδας του Μπορέλ για Ελλάδα-Τουρκία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 15:42

Αντιδράσεις προκάλεσε μία ανάρτηση της Νάταλι Τότσι, Ιταλίδας διευθύντριας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και ειδικού συνεργάτη του Ζοζέπ Μπορέλ της ΕΕ στην οποία απαξίωνε ουσιαστικά την στάση της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο και την εξίσωνε με εκείνη της Τουρκίας.

«Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο δεν είναι καινούρια. Είναι μια παλιά σύγκρουση για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο αν η Ελλάδα και η Τουρκία αναιρέσουν την «μάτσο» πολιτική τους και ανακαλύψουν το πνεύμα της διπλωματίας όπως στο σεισμό του ’99», έγραψε συγκεκριμένα η Νάταλι Τότσι, προκαλώντας μεταξύ άλλων και την αντίδραση της Κομισιόν που με δήλωσή της τήρησε αποστάσεις από την θέση που εξέφρασε.

«Η κ. Τότσι εξέφρασε προσωπικές απόψεις κι όχι τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ», ήταν συγκεκριμένα η αντίδραση της Κομισιόν.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο δήλωσε για το ίδιο θέμα: «Η κυρία Tocci δεν είναι υπεύθυνη χάραξης πολιτικής της ΕΕ, είναι ειδικός σύμβουλος μεταξύ άλλων καθηκόντων που ασκεί και οι παρατηρήσεις της έγιναν υπό την προσωπική της ιδιότητα και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ΕΕ, δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου».

Δείτε την ανάρτηση της Νάταλι Τότσι:

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 15:43Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει