Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σήμερα η έναρξη της Ά Περιόδου του Μουσικού Χωριού στον Άγιο Λαυρέντη

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου. Μεταξύ αυτών, η αυριανή μεγάλη συναυλία, με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εδηλώσεων

Το “Μουσικό Χωριό” αποτελεί έναν θεσμό ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και προώθησης πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης, και λαμβάνει χώρα στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου από τις 18 Αυγούστου έως την 1η του Σεπτέμβρη.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου. Μεταξύ αυτών, η Αυριανή μεγάλη συναυλία, με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης, είναι ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και προώθησης πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.

Έπειτα από μια πενταετία συνεχούς δράσης και προσφοράς στα πολιτιστικά της χώρας, το Μουσικό Χωριό βιώνει την ισχνότερη -και εντελώς ανεπαρκή- οικονομική στήριξη από το έτος της δημιουργίας του. Ωστόσο, αντί αποδόμησης, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί φέτος σε δύο περιόδους, προτείνοντας και υλοποιώντας πρωτότυπες δράσεις στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και πράξης:

1η περίοδος: 18 – 24 Aυγούστου 2011
2η περίοδος: 26 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2011

H εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 11 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 26 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης.
Συντονιστές των δράσεων αυτών είναι, φέτος, 43 διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκεκλημένοι της διοργάνωσης με δράση στον χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.

Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές:
Σύγχρονη Μουσική – Παλαιά Μουσική – Λαϊκός Μουσικός Πολιτισμός – Ανατολικές Μουσικές Παραδόσεις – Μουσική Δωματίου – Αυτοσχεδιασμός – Χορός – Θέατρο – Μουσικοπαιδαγωγικά – Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων – Performance – Μουσική Τεχνολογία – Ανθρώπινη Φωνή – Το σώμα του μουσικού

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων: κλικ εδώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει