Σήμερα η απόφαση για Κορκονέα«Αστακός» θα είναι σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας, καθώς αναμένεται η δικαστική απόφαση για τους Επαμεινώνδα Κορκονάς και Βασίλη Σαραλιώτη οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο με αφορμή την ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα και παρά τις πιέσεις της Πολιτικής Αγωγής που ζητούσε άμεσα νέα συνεδρίαση – πριν την 1η Ιουλίου και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα – το Δικαστήριο όρισε την 29η Ιουλίου ως ημερομηνίας έκδοσης της απόφασής του.

Συγκεκριμένα ένορκοι και τακτικοί δικαστές συνεδριάζουν αυτή την ώρα προκειμένου στις 12 το μεσημέρι να ανακοινώσουν την απόφασή τους.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση του Εισαγγελέα Βασίλειου Χανή – ο οποίος μετακινείται στο Εφετείο της συμπρωτεύουσας και στη θέση του αναλαμβάνει ο Αχιλλέας Ζήσης – ήταν για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο (πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό), ενώ για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Θυμίζουμε, ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη (σ.σ.: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012. 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019, 09:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει