Σήμερα η απόφαση για τα ελαφρυντικά


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 07:31

Νέα πράξη στο σίριαλ «Χρυσή Αυγή» σήμερα στις 11 το πρωί, οπότε και συνεχίζεται η δίκη, με αντικείμενο τη δικαστική κρίση επί των ελαφρυντικών των ενόχων, που ήδη έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση ή ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της εισαγγελικής πρότασης για τα ελαφρυντικά, καθώς κατά τη χθεσινή ημέρα οι αγορεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν.

Παράλληλα, πολλοί  δικηγόροι ζήτησαν από τους κατηγορούμενους εντολείς τους να είναι παρόντες την στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, θα πρέπει η απόφαση να εκτελεστεί και οι κατηγορούμενοι να είναι παρόντες και να συλληφθούν, ακόμη και αν λίγα λεπτά αργότερα το δικαστήριο αναστείλει την εκτέλεση της ποινής.

Σημειώνεται ότι χθες η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα). Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό μόνο σε όσους έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι οι κατηγορούμενοι αυτοί δεν έχουν κριθεί ένοχοι και για άλλα κακουργήματα.

Yπενθυμίζεται ότι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει πέντε έως 15 χρόνια κάθειρξη, ενώ για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση προβλέπονται 5-10 χρόνια. Με την αναγνώριση των ελαφρυντικών το ύψος των ποινών μειώνεται στην πρώτη περίπτωση από 2 έως 8 έτη και στη δεύτερη από 1 έως 5 χρόνια. 

Ωστόσο, δεν αποκλείεται και το σενάριο να μην ανακοινωθούν και σήμερα οι ποινές, αλλά αυτό να γίνει την Δευτέρα, τόσο για το ύψος των ποινών, όσο και για το ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Τέλος, αναλόγως της απόφασης, αναμένεται στη συνέχεια και οι σύλληψη των καταδικασμένων.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 07:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει