Σακατεύτηκε σε εργατικό ατύχημα και απολύθηκε


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 10:10

Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Το πώς μπορεί να καταστραφεί μια ανθρώπινη ζωή, σε ανύποπτο χρόνο, αρκεί να επέλθει η λεγόμενη «κακιά στιγμή», όπως λέει ο λαός μας, διαπίστωσε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο ο εργαζόμενος σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, Διονύσιος Λώδης. Μόνο που, ο νομικός μας πολιτισμός έχει καθιερωθεί για να προστατεύει  το κατά δύναμειν τους πολίτες και τους εργαζόμενους από αυτή την «κακιά στιγμή», ανακουφίζοντας τους παθόντες ή και αποκαθιστώντας, με όποιον πρόσφορο τρόπο, τη βλάβη που υπέστησαν από ατύχημα -και δη εργατικό.

Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε, σε όλες τις περιπτώσεις. Ωστόσο το «τέρας της γραφειοκρατίας» και των κωλυσιεργιών του δικονομικού μας συστήματος, ενώ προσεγγίζουμε τα μέσα του 21ου αιώνα, όπως φαίνεται αποτελούν ακόμα το «αγκάθι» της ελληνικής κοινωνίας.

Η ιστορία του Διονύσιου Λώδη που αναδεικνύει το zougla.gr προκαλεί θλίψη. Και οργή, για κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη. 

Ήταν η 28η Οκτωβρίου του 2016, όταν από λάθος χειρισμό συναδέλφου του, την ώρα που παραλάμβανε τις βαλίτσες από αεροσκάφος, η τεράστιου βάρους πόρτα του αεροπλάνου καταπλάκωσε τον Διονύση Λώδη.

Ο εργαζόμενος αναισθητοποιήθηκε από το χτύπημα και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου και νοσηλεύτηκε. Από το ατύχημα υπέστη σοβαρή βλάβη στο κεφάλι και στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής του στήλης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί – ενώ υποφέρει καθημερινά από έντονους πόνους.

Η βεβαίωση για το ατύχημα:

Η αντίδραση της εταιρείας ήταν… η απόλυσή του, έναν μήνα μετά το ατύχημα! Ενός υπαλλήλου που εργαζόταν στη συγκεκριμένη εταιρεία από το 2008!

Ο Διονύσιος Λώδης προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, υποβάλλοντας αγωγή και ζητώντας -το μίνιμουμ- αποζημίωση για το ατύχημα, όπως προβλέπει ο Νόμος, μια αποζημίωση απαραίτητη ώστε να αντεπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις του. Το τονίζουμε, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, δεν δύναται να εργαστεί. 

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε και η υγεία, όσο και η ψυχολογία, του μεσήλικα ανθρώπου επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο μέρα με τη μέρα. Οικονομικά έχει καταστραφεί, και διαβιεί, μαζί με τη γυναίκα του, σε συνθήκες πολύ κατώτερες του ορίου της φτώχειας.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στο συρτάρι κάποιου εισαγγελέα και εκκρεμεί η δίκη. Στις εξώδικες οχλήσεις του τραυματία δεν έχει απαντήσει η εταιρεία, που επιδεικνύει το πιο σκληρό και άδικο πρόσωπό της απέναντι σε ένα «δικό της» παιδί.

Διαβάστε το απόσπασμα από το εξώδικο:

Ο Διονύσιος Λώδης ήρθε στα γραφεία του zougla.gr, μας περιέγραψε την ιστορία του και, το μόνο που ζητάει, είναι να γίνει αυτό που προβλέπει ο Νόμος. Πριν να είναι πολύ αργά…

Ακούστε τη μαρτυρία του:

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει