Σαουδική Αραβία: 88 «προληπτικές» συλλήψεις για τρομοκρατία

Οι μισοί από τους συλληφθέντες είναι Σαουδάραβες – Οι συλλήψεις έγιναν μετά από παρακουλουθήσεις υπόπτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών

Υπό κράτηση έθεσαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας 88 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων είναι υπήκοοι της χώρας, διότι υπάρχουν υποψίες σε βάρος τους ότι σχεδίαζαν «τρομοκρατικές» ενέργειες εντός και εκτός της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υποστράτηγος Μανσούρ Τούρκι δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι τα 48 από τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν έχουν σαουδαραβική υπηκοότητα, και ότι πολλοί εξ αυτών σχεδίαζαν δολοφονίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου την οποία δημοσίευσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, παρακολουθείτο ένας αριθμός ανθρώπων οι οποίοι υποκινούσαν «αναταραχή» και προσπαθούσαν να εξαπλώσουν «άρρωστες ιδέες» ενώ παρέσυραν πολίτες να πάνε σε «περιοχές όπου σημειώνονται συγκρούσεις».

Η κυβέρνηση στο Ριάντ εκφράζει φόβους ότι έχει μπει στο στόχαστρο τζιχαντιστών, περιλαμβανομένων και εξτρεμιστών που έχουν τη σαουδαραβική υπηκοότητα και έχουν πάρει μέρος στους πολέμους οι οποίοι μαίνονται στο Ιράκ και στη Συρία.

Ο Σαουδάραβας μονάρχης Αμπντάλα προειδοποίησε το Σάββατο ότι η τρομοκρατία ενδέχεται να εξαπλωθεί σύντομα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα στη Μέση Ανατολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει