Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΣΔΟΕ: Kαλεί τη γυναίκα του Γιάννου για το 1,3 εκατ. στην Ελβετία

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθεί η Ρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, να δώσει εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ για το 1,3 εκατ. ευρώ που βρέθηκε λογαριασμό της στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.

Το προηγούμενο διάστημα, η ειδική επιχειρησιακή μονάδα του ΣΔΟΕ έκανε σε εξονυχιστικό έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων της ίδιας και του τέως συζύγου της, Θεόδωρου Ουσταμπασίδη. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Θέμα της Κυριακής, από τον έλεγχο προέκυψε πως από τα ετήσια εισοδήματά τους δε θα ήταν δυνατό να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό και ειδικά την προηγούμενη δεκαετία.

Κορυφαία πηγή του ΣΔΟΕ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εξήγησε ότι «υπό αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι το ποσό αυτό ήταν αδύνατον να συγκεντρωθεί, οπότε υπάρχουν ζητήματα τα οποία δεν είναι αυστηρά φορολογικά. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι λογαριασμοί της κυρίας Κουράκου δεν αποκλείεται να δεσμευτούν».

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος της κυρίας Κουράκου ότι είχε κατατεθειμένο στην HSBC της Γενεύης το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ, η αρμόδια υπηρεσιακή διεύθυνση, υπό τις εντολές της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, άρχισε να ελέγχει τις φορολογικές δηλώσεις καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία της κυρίας Κουράκου και του τέως συζύγου της, γράφει Το Θέμα.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκε εις βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» το 2008.

ΠΗΓΗ: Newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει