ΣΕΒ: «Όχι» σε μονομερή διαγραφή του χρέους

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει ταύτιση απόψεων ως προς τις επιπτώσεις της μνημονιακής επιλογής στους εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας επισήμανε ότι οι επενδύσεις θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα.

«Συζητήσαμε με τον πρόεδρο και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που αφορούν το μέλλον και το παρόν της ελληνικής οικονομίας. Συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο να βασίζεται σε επενδύσεις και όχι σε κατανάλωση. Η θέση και η άποψη του ΣΕΒ είναι ότι οι επενδύσεις θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα και έτσι θα δημιουργηθούν διατηρήσιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Ο κ. Φέσσας φωτογράφισε διαφωνία του Συνδέσμου σε ό,τι αφορά μονομερείς ενέργειες για το χρέος, σημειώνοντας ότι «είπαμε ακόμη ότι είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε προτάσεις που αφορούν τη διαχείριση του δημοσίου χρέους χωρίς να υπάρξει επίπτωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και χωρίς να έχουμε επιπτώσεις στη σταθερότητα, ειδικά σε αυτή την περιοχή που βρισκόμαστε σε αστάθεια. Από κει και πέρα θεωρώ ότι σε πολλά θέματα μπορούμε να έχουμε κοινά αποδεκτές λύσεις».

«Ο ΣΕΒ ουδέποτε έθεσε – κι όταν υπήρξε η κατάργηση του κατώτατου μισθού- ουδέποτε είχε θέσει θέμα κατώτατου μισθού. Οι επιχειρήσεις του ΣΕΒ πληρώνουν πολύ παραπάνω από τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ», ανέφερε.

«Θεωρούμε ότι οι καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι δίνουν ώθηση στις επιχειρήσεις τις οποίες εργάζονται. Από και πέρα όμως, το θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι πολύ γενικότερο για να μείνει μόνο στον κατώτατο μισθό», σημείωσε ο κ. Φέσσας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει