Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σεμινάριο Ορυκτολογίας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει Σεμινάριο Ορυκτολογίας, το οποίο περιλαμβάνει δύο κύκλους, θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικών ασκήσεων. Οι συμμετέχοντες εισάγονται στην Ορυκτοδιαγνωστική, δηλαδή στις μεθόδους αναγνώρισης των ορυκτών, καθώς και στην περιγραφή των βασικών ορυκτών της Ελλάδας και της Μαγνησίας.

Παρουσιάζονται οι κύριες χρήσεις των ορυκτών, ενώ γίνεται ειδική εισήγηση για τους πολύτιμους λίθους. Οι θεωρητικές εισηγήσεις διαρκούν 2 ώρες (18:00-20:00) και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής:

Τετάρτη 10 Απριλίου Ορυκτογένεση και Ορυκτοδιαγνωστική
Τετάρτη 17 Απριλίου Α’ Ομάδα Ορυκτών
Σάββατο 20 Απριλίου Άσκηση Υπαίθρου
Τετάρτη 24Απριλίου Β’ Ομάδα Ορυκτών – Πολύτιμοι Λίθοι
Κυριακή 28Απριλίου Άσκηση Υπαίθρου

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, στις 18:00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου).

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 100€. Περιλαμβάνει τις θεωρητικές εισηγήσεις και τις ασκήσεις υπαίθρου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 24210 36555 (10:00-14:00) ή στο mail του Μουσείου volosmuseum@gmail.com μέχρι την Τρίτη 09-04-2012.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματικές ομάδες που σχετίζονται με ορυκτά, όπως συντηρητές, αρχαιολόγοι, κοσμηματοπώλες, καθώς και σε όσους τρέφουν γενικά ενδιαφέρον για την εκμάθηση των βασικών στοιχείων της Ορυκτολογίας.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Seminario Oryktologias.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει