Σενάρια δολοφονίας του ιδρυτή της οργάνωσης «Λευκά Κράνη»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 10:08

Ο ιδρυτής της οργάνωσης Λευκά Κράνη, James Le Mesurier, μπορεί να είχε προσπαθήσει να ξεφύγει από κάποιον προτού να πέσει ή να τον σπρώξουν ώστε να σκοτωθεί σε μια υπόθεση που αρχικά είχε χαρακτηρισθεί ως αυτοκτονία.

Τη νέα υπόθεση κάνει δημοσίευμα της τουρκικής  εφημερίδας Daily Sabah που αποκάλυψε έκθεση σύμφωνα με την οποία:

«Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι γιατί ο Le Mesurier αυτοκτόνησε από ύψος 7 μέτρων και αφού πρώτα διέσχισε 10 μέτρα με τα πόδια σε μια στέγη. Πιθανή απάντηση είναι ότι έτρεξε μακριά από κάποιον που εισέβαλε στο σπίτι του και προσπάθησε να πηδήξει από   οροφή ενός κτηρίου στον δρόμο».

Ο James Le Mesurier βρέθηκε νεκρός στις 11 Νοεμβρίου υπό ύποπτες συνθήκες, αφού έπεσε από ένα διώροφο κτίριο διαμερισμάτων στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Υποστηρίχθηκε ότι είχε αυτοκτονήσει πηδώντας από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου, αν και τα πιο πρόσφατα ευρήματα στρέφονται κατά της θεωρίας αυτοκτονίας, καθώς οι συνθήκες του ανεξήγητου θανάτου δείχνουν πιθανή ανθρωποκτονία.

Η έκθεση αναφέρει επίσης:

“Κάμερα ασφαλείας δείχνει τις τελευταίες ώρες του Le Mesurier καθώς ψωνίζει.  Οι πρώτες φωτογραφίες από τη σκηνή και οι αντιφατικές δηλώσεις της συζύγου του Emma Winberg μπορεί να αλλάξουν την πορεία της έρευνας.  

Η αστυνομία ερευνά τώρα πώς ήταν σε θέση να ξυπνήσει περίπου μισή ώρα αφού πήρε υπνωτικό χάπι και γιατί άρχισε να στοιβάζει μεγάλο ποσό χρημάτων σε τσάντες μέσα στο σπίτι, αμέσως μετά το πτώμα του Le Mesurier βρέθηκε.

Παρά τα «ανθρωπιστικά του προσόντα», αυτός που ίδρυσε τα   Λευκά Κράνη, James Le Mesurier, ήταν ένας σκοτεινός χαρακτήρας, ο οποίος φέρεται πως ήταν και μυστικός βρετανός πράκτορας της MI6 όπως είχε δηλώσει η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Maria Zakharova λίγες μέρες πριν τον θάνατό του.

Πληροφορίες από globalresearch.com

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 10:11

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει