Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σε γεύμα Ελληνορθόδοξων της Πόλης ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αποδέχτηκε πρόσκληση του Συνδέσμου Αλληλεγγύης των Ελληνορθόδοξων Σωματείων της Κωνσταντινούπολης, για να συμμετάσχει στο γεύμα της κατάλυσης της νηστείας του Ραμαζανιού (iftar).

Το γεύμα θα οργανωθεί στους κήπους του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κωνσταντινούπολης στις 28 Αυγούστου, την τελευταία ημέρα της νηστείας του Ραμαζανιού, το σημαντικότερο συμβολικά γεύμα της περιόδου αυτής της νηστείας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Παντελής Βίνγκας, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, την οποία χαρακτήρισε “ιστορική”. Στο συγκεκριμένο γεύμα, που ανάλογό του δεν έχει οργανωθεί ποτέ στη διάρκεια της ιστορίας της τουρκικής Δημοκρατίας, θα συμμετάσχουν στελέχη όλων των χριστιανικών μειονοτήτων της Πόλης.

Πέρυσι, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, είχε προσκαλέσει εκπροσώπους των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων σε ανάλογο γεύμα, που είχε οργανώσει ο ίδιος στην Κωνσταντινούπολη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει