Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σε διαθεσιμότητα ανθυπαστυνόμος για υπεξαίρεση

Ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων συναδέλφων του, απιστία στην υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με δικογραφία που σχηματίζει σε βάρος του η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, ο ανθυπαστυνόμος, ο οποίος υπηρετεί σε τμήμα της Αρκαδίας και εκτελούσε χρέη αναπληρωτή διοικητή, γραμματέα και διαχειριστή, όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχει παρακρατήσει για δικό του όφελος, χρηματικά ποσά τα οποία προορίζονταν για την εξόφληση υπομνημάτων και οδοιπορικών του αστυνομικού προσωπικού.

Ενδεικτικά, το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2012 έως και τον Ιανουάριο του 2013, ενώ παρέλαβε 4.587 ευρώ για την πληρωμή υπομνημάτων, υπεξαίρεσε το ποσό περίπου των 2.500 ευρώ.

Παράλληλα, προέκυψε εμπλοκή του και σε παράτυπες ανανεώσεις – θεωρήσεις αδειών κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου, καθώς στις περιπτώσεις αυτές επικολλείτο χαρτόσημο μικρότερης αξίας από την προβλεπόμενη των έξι ευρώ, την οποία κατέβαλαν οι αιτούντες, με αποτέλεσμα το τελευταίο τρίμηνο να προκύπτει οικονομική ατασθαλία που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβωθεί για πόσο καιρό παρανομούσε ο ανθυπαστυνόμος και πόσα χρήματα έχει υπεξαιρέσει.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ανθυπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει