Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σε εξέλιξη σύσκεψη με την τρόικα στο υπουργείο Εργασίας

Παράγοντες του υπουργείου ανέφεραν ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται «σε καλό δρόμο»

Σύσκεψη ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων με πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας, βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Εργασίας. Η σύσκεψη που πραγματοποιείται στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, ζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ από την τρόικα με ηλεκτρονικό μήνυμα, που απεστάλη στο υπουργείο Εργασίας ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και ολονύκτιες διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι πρόεδροι του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος και του ΟΑΕΕ Γεωργία Κοτίδου.

Παράγοντες του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται «σε καλό δρόμο» και έχουν σημειωθεί «βήματα προόδου» που μπορεί να οδηγήσουν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τρόικα αντιμετωπίζει με θετικότερο τρόπο τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, η οποία επιμένει σε ρύθμιση με περισσότερες δόσεις και ελαστικότερες προϋποθέσεις για την ένταξη σε αυτή, ώστε να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό οφειλετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει