Σε εξώδικα καταφεύγει ο Θανάσης ΛάλαςΕξώδικο απέστειλε ο Θανάσης Λάλας στο zougla.gr, με το οποίο ζητάει την αφαίρεση του άρθρου με τίτλο Στο ΑΤ Αμαρουσίου για διένεξη με δικαστικό επιμελητή ο Θανάσης Λάλας που δημοσιεύσαμε το απόγευμα της Πέμπτης.

To zougla.gr παρέθεσε μόνο τα γεγονότα χωρίς καμία δόση υπερβολής. Είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο επέλεξε ο δημοσιογράφος να μας στείλει το εξώδικο.

Το zougla.gr από την πλευρά του επικοινώνησε το βράδυ της Παρασκευής με τον δικηγόρο της κυρίας Ζουναλή για την επίμαχη υπόθεση, Νίκο Αγαπηνό, ο οποίος μας ξεκαθάρισε πως «υπάρχει απαίτηση για υπόλοιπο χρημάτων 187.000 ευρώ. Αυτό προκύπτει από αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Η απαίτηση θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση, μέχρι να ικανοποιηθεί».

Το επίμαχο δημοσίευμα

Επρόκειτο για δημοσίευμα του mononews.gr, το οποίο δημοσίευσε και φωτογραφίες, σύμφωνα με το οποίο η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από δικαστική διαμάχη που είχε ο δημοσιογράφος με την Αδριανή Ζουναλή, η οποία δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο. Με βάση την πρωτόδικη απόφαση επιβλήθηκε στον κ. Λάλα πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο θα έπρεπε να καταβάλει στην κ. Ζουναλή.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου λοιπόν ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο Α.Τ. Αμαρουσίου έπειτα από διένεξη με δικαστικό επιμελητή για την εν λόγω διένεξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες του δικαστικού επιμελητή να επιδώσει την απόφαση στον δημοσιογράφο στην οικία του στην Κηφισιά, και να προχωρήσει είτε στην κατάσχεση της περιουσίας του είτε στην εξόφληση του ποσού από τον κ. Λάλα, αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατόν. Και ο λόγος ήταν πως ο δημοσιογράφος παρέμενε «εξαφανισμένος» τις πρωινές  ώρες, καθώς όπως φαίνεται επέστρεφε στο σπίτι του στις 19.00 το απόγευμα και έφευγε από αυτό πριν από τις 7.00 το επόμενο πρωί, ώρες που δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Η κ. Ζουνάλη προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια και κατάφερε να πετύχει την άδεια νυχτερινής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου, προκειμένου να βρεθεί ο Θανάσης Λάλας και να προχωρήσει η εξόφληση του προστίμου. Τελικά, ο δικαστικός επιμελητής εντόπισε τον δημοσιογράφο στο Golden Hall, όπου του επέδωσε την απόφαση και του ζήτησε να την πληρώσει.

Ο επιμελητής, όπως έχει δικαίωμα, ζήτησε να γίνει σωματικός έλεγχος στον κ. Λάλα, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάσχεση όπου χρηματικού ποσού που είχε πάνω του. Η κίνησή του όμως προκάλεσε τον εκνευρισμό του δημοσιογράφου, ο οποίος – σύμφωνα πάντα με το mononews –  επιτέθηκε στον δικαστικό λειτουργό. Ο τελευταίος ζήτησε την συμβολή της Αστυνομίας και ο κ. Λάλας οδηγήθηκε τελικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου.

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 20.33 ο  δικαστικός επιμελητής μήνυσε τον Θανάση Λάλα για παραβίαση δικαστικής απόφασης και απείθεια. Παράλληλα ο  Θανάσης Λάλας μήνυσε τον δικαστικό επιμελητή για ψευδή καταμήνυση και εξύβριση. Για την υπόθεση θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας.

Το εξώδικο του Θανάση Λάλα:

«Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή για το από 10.10.2019 δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας υπό τον τίτλο «Στο ΑΤ Αμαρουσίου για διένεξη με δικαστικό επιμελητή ο Θανάσης Λάλας», το οποίο βρίσκεται στον υπερσύνδεσμο: https://www.zougla.gr/media/article/sto-astinomiko-tmima-gia-xirodikia-kata-dikastikou-epimeliti-o-8anasis-lalas, το οποίο είναι ψευδές, ακραίως συκοφαντικό και δυσφημιστικό για το πρόσωπό μου. Πρόκειται δε για κείμενο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας αλλά συντάχθηκε και παραδόθηκε στα μέσα προς δημοσίευση, ως άτυπο «δελτίο τύπου» με στόχο τον απόλυτο διασυρμό μου και μάλιστα εντός ελαχίστων λεπτών από τη μετάβασή μου στο ΑΤ Αμαρουσίου, ήτοι σε χρόνο που αποκλείει τη διενέργεια σχετική έρευνας προς διαπίστωση της αλήθειας αυτού, γεγονός το οποίο θα διερευνήσω περαιτέρω με τη συνδρομή των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

Καθόσον δε η δημοσίευση του ως άνω κειμένου αποτελεί μέρος οργανωμένου σχεδίου εξευτελισμού μου μέσω τελούμενων κατά συρροή απειλών και εκβίασής μου, αδικήματα για τα οποία έχω ήδη υποβάλει έγκληση σε βάρος των εμπλεκομένων σε αυτά, σας αποστέλλω την παρούσα διαμαρτυρόμενος για την ως άνω δημοσίευση, τα αναφερόμενα σε αυτήν, για να τα οποία μάλιστα ουδέποτε επικοινωνήσατε μαζί μου προς διασταύρωση της αλήθειας.

Σας τονίζω δε ότι, καθόσον διαπίστωσα ότι η διάδοση των ως άνω συκοφαντικών για εμένα περιστατικών συνοδεύεται από φωτογραφίες μου που ελήφθησαν παράνομα εν αγνοία μου με χρήση κινητού την ώρα που παρανόμως κρατούμουν στο ΑΤ Αμαρουσίου, οιαδήποτε χρήση αυτών πέραν από προσβολή της προσωπικότητάς μου, αποτελεί (όπως και η διάδοση της σε βάρος μου δικαστικής απόφασης και παράνομης σύλληψης) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και επιφέρει σοβαρές ποινικές κυρώσεις.

Με τα δεδομένα αυτά αιτούμαι την άμεση αφαίρεση του συκοφαντικού και ψευδούς ως άνω δημοσιεύματος, επισημαίνοντας τα ακόλουθα ψευδή και συκοφαντικά για το πρόσωπό μου στοιχεία αυτού:

1. Η δικαστική υπόθεση μεταξύ εμού και της κ. Ζουναλή αφορά σε εταιρική οφειλή της εκδοτικής επιχείρησης την οποία διηύθυνα και ότι ατομική μου οφειλή, η οποία ανέρχεται σε ποσό 100.000 ευρώ, εκ των οποίων έχω ήδη εξοφλήσει προς την κ. Ζουναλή το ποσό των 58.000 ευρώ.

2. Στο πλαίσιο εκτέλεσης της ως άνω απόφασης έχει λάβει χώρα σειρά από αξιόποινες ενέργειες σε βάρος μου και με στόχευση τον πλήρη εξευτελισμό μου για τις οποίες εκκρεμεί σχετική έγκλησή μου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και σε συνέχεια της οποίας θα επακολουθήσει και νέα έγκληση και αγωγή μου για την πρωτοφανή επίθεση και προσβολή της προσωπικότητάς μου που υφίσταμαι.

3. Ουδέποτε έλαβαν χώρα δήθεν προσπάθειες του δικαστικού επιμελητή να επιδώσει την απόφαση και δη στην δήθεν οικία μου στην Κηφισιά, καθόσον δεν κατοικώ, ούτε διαμένω στην Κηφισιά, όπως εξάλλου έχει ήδη γίνει δεκτό και στο πλαίσιο σχετικής δικαστικής απόφασης που έχει κρίνει οριστικά ότι δεν διαμένω, ούτε κατοικώ στην Κηφισιά, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα της κ. Ζουναλή να λάβει άδεια εκτέλεσης στον ως άνω τόπο. Με το δεδομένο αυτό, κατά μείζονα λόγο είναι απολύτως ψευδές είναι ότι δήθεν εγώ παρέμενα «εξαφανισμένος» από την ως άνω «δήθεν οικία» μου στην Κηφισιά από τις ώρες 07:00 έως 19:00.

4. Ουδέποτε προέβαλα οιαδήποτε αντίσταση ή απείθεια ή σε επίθεση κατά του δικαστικού επιμελητή. Αντιθέτως, ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής κατά προφανή παραβίαση κάθε έννοιας αναλογικότητας αλλά και σειράς διατάξεων συνταγματικής, υπερνομοθετικής και νομοθετικής ισχύος (άρθρ. 2 παρ. 1, 7 παρ. 2, 25 παρ.3, 106 παρ. 2 Συντάγματος, του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, της ΕΣΔΑ, όπως αυτά συγκεκριμενοποιούνται από τα άρθρ. 257 παρ. 3 ΚΠΔ, 116 και 1047 επ. ΚΠολΔ) εμφανίστηκε συνοδεία αστυνομικών (!) σε δημόσιο χώρο (!) και επιχείρησε να προβεί δημόσια και κοινή θέα σε σωματική έρευνα σε βάρος μου (!) με σκοπό ανεύρεσης χρημάτων που ενδεχόμενα θα είχα στην κατοχή μου στην κοινή θέα των παριστάμενων στο χώρο του εμπορικού κέντρου ατόμων, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας που απαγορεύει την διενέργεια έρευνας σε κοινή θέα αλλά και δεοντολογίας της ασκήσεως των καθηκόντων του ως δικαστικού επιμελητή, γεγονός για το οποίο έχω προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Άλλωστε, όπως προκύπτει και από την κοινή λογική, το χρηματικό ποσό, το οποίο είχα πάνω μου και το οποίο δήθεν ήθελε να κατασχέσει ο επιμελητής, δεν επαρκούσε ούτε για τα έξοδα εκτέλεσης. Τούτο καθιστά προφανές, ότι σκοπός των ως άνω ενεργειών δεν ήταν η δήθεν ικανοποίηση κάποιας χρηματικής απαίτησης, αλλά ο δημόσιος εξευτελισμός μου.

5. Έτι δε περαιτέρω, ο εν λόγω επιμελητής εν γνώσει του ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος προς τούτο, θεώρησε σκόπιμο κατά προφανή κατάχρηση των εξουσιών που του δίνει ο νόμος ενώπιον των παρισταμένων και συνοδευόντων αυτόν αστυνομικών να διατάξει την άνευ λόγου δημόσια σύλληψή μου και την μετάβαση στο ΑΤ Αμαρουσίου, γεγονός το οποίο καθόλου τυχαία συνοδεύτηκε με την ταυτόχρονη ανάρτηση στα μέσα του ως άνω «δελτίου τύπου».

Τούτο δεν ήταν τυχαίο: Ενεργώντας κατά αυτόν τον τρόπο, ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής πέτυχε ένα νομικό αποτέλεσμα πρακτικά ισοδύναμο με προσωπική κράτηση για εμπορικά χρέη, ένα αποτέλεσμα δηλαδή το οποίο έχει καταργηθεί ρητά από όλες τις σύγχρονες έννομες τάξεις και στην Ελλάδα απαγορεύεται από σειρά διατάξεων συνταγματικής και υπερνομοθετικής ισχύος. Τα ανωτέρω θα τα είχατε διαπιστώσει ευχερώς και οι ίδιοι, εάν, τηρώντας στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επικοινωνούσατε μαζί μου, ως οφείλατε, πριν την επίδικη δημοσίευση,.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι σαφές ότι το ως άνω δημοσίευμα σας, στην ανάρτηση του οποίου προβήκατε, προφανώς, χωρίς προηγουμένως να έχετε επαληθεύσει τα στοιχεία του ρεπορτάζ σας, άλλως θα γνωρίζατε ότι αφορά ευρύτερη υπόθεση για την οποία έχω ήδη ασκήσει υποβάλει σχετική έγκληση, βρίθει ψευδών και ανακριβειών, προσβλητικών και συκοφαντικών για το πρόσωπό μου με αποτέλεσμα να υφίσταμαι εξ υπαιτιότητάς σας ισχυρότατη προσβολή στο δικαίωμα της προσωπικότητάς μου και βαρύτατη ηθική βλάβη, η οποία επισύρει σοβαρές αστικές και ποινικές κυρώσεις. 

Για τους λόγους αυτούς, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου, ΖΗΤΩ να αποσύρετε άμεσα με τη λήψη της παρούσας το ως άνω προσβλητικό και συκοφαντικό για εμένα δημοσίευμα από την ιστοσελίδα σας συμπεριλαμβανομένων τόσο των σχετικών ετικετών (tags) που παραπέμπουν σε αυτό όσο και των σχετικών αναρτήσεων στους τηρούμενους από εσάς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter, Instagram κ.α.), καθώς και να μεριμνήσετε ώστε το επίμαχο δημοσίευμα να αποσυρθεί άμεσα και από τη μηχανή αναζήτησης της Google και να μας ειδοποιήσετε άμεσα για τις ενέργειές σας,

Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου».

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει