Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σε θετικό κλίμα άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Σε θετικό κλίμα έγινε σήμερα η πρώτη από τις 19 συναντήσεις, που έχουν προγραμματιστεί, στο πλαίσιο των εντατικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μεταξύ των Δημ. Χριστόφια και Ν. Έρογλου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η ειδική αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σε θετικό κλίμα καίρια ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση και την κατανομή εξουσιών. Όπως είπε, η συζήτησή τους θα συνεχιστεί στην επόμενη συνάντηση, στις 29 Ιουλίου.

Η κ. Μπάτενχαϊμ πρόσθεσε ότι οι ηγέτες συμφώνησαν ότι στις εντατικές διαπραγματεύσεις η διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των συνομιλιών είναι προϋπόθεση για πρόοδο.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, βρίσκεται εκτός Κύπρου και θα επιστρέψει για την τρίτη, κατά σειράν, συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας.

Επίσης, είπε ότι την Πέμπτη θα συναντηθούν οι σύμβουλοι των δύο ηγετών για να συζητήσουν ένα θέμα, που ηγέρθη σήμερα το πρωί, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει