Σε καραντίνα στο Νησί των Χριστουγέννων οι Αυστραλοί που θα φύγουν από την Χουμπέι


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 11:39

Η Αυστραλία θέλει να απομακρύνει τους υπηκόους της από την κινεζική επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας, και να τους μεταφέρει στο Νησί των Χριστουγέννων, ένα αυστραλιανό έδαφος στον Ινδικό Ωκεανό που υπό κανονικές συνθήκες υποδέχεται αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με ένα σχέδιο που αποκαλύφθηκε σήμερα.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον εξήγησε πως οι Αυστραλοί που θεωρούνται «ευάλωτοι» και κυρίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς και τα πρόσωπα που έχουν περάσει από την κινεζική πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι, θα έχουν προτεραιότητα στις προσπάθειες εκκένωσης.

Οι αρχές υπολογίζουν σε 600 τον αριθμό των Αυστραλών σ’ αυτή τη ζώνη, η οποία έχει αποκοπεί από τον κόσμο με έναν υγειονομικό κλοιό που έχει στόχο να συγκρατήσει τη διάδοση της επιδημίας.

Ο Μόρισον διευκρίνισε πως η Αυστραλία εργάζεται με τη Νέα Ζηλανδία για την εκκένωση αυτή και επιδιώκει επίσης να βοηθήσει τους πολίτες χωρών του Ειρηνικού, ωστόσο πρόσθεσε: «Η πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια των Αυστραλών».

«Επιμένω στο γεγονός ότι το παράθυρο ευκαιρίας είναι στενό και ότι οφείλουμε να δράσουμε πολύ, πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο και αυτή την επιχείρηση», δήλωσε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο Μόρισον διευκρίνισε πως τα πρόσωπα που θα απομακρυνθούν θα τεθούν σε καραντίνα στο Νησί των Χριστουγέννων, το οποίο είναι γνωστό επειδή φιλοξενεί ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στο οποίο στέλνονται πολλοί παράτυποι μετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν στην Αυστραλία δια θαλάσσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο στρατός θα βοηθήσει στην υποδοχή στο Νησί των Χριστουγέννων των Αυστραλών που θα απομακρυνθούν από τη Χουμπέι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 11:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει