Σε καραντίνα 14 ημερών οι παίκτες του Ολυμπιακού αν ταξιδέψουν στην Ιταλία


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 17:21

Οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού σε περίπτωση που ταξιδέψουν στο Μιλάνο και αγωνιστούν με την Αρμάνι θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

Η οδηγία της ελληνικής πρεσβείας στο Μιλάνο αναφέρει συγκεκριμένα:

 «Προς αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, το Υπουργικό Συμβούλιο της Ιταλικής Κυβέρνησης εξέδωσε σήμερα νέο διάταγμα που χαρακτηρίζει ολόκληρη την ιταλική επικράτεια προστατευόμενη ζώνη και προβλέπει μεταξύ άλλων :

– Περιορισμό μετακινήσεων πολιτών μόνο σε περιπτώσεις πρόβασης σε χώρους εργασίας τους, επείγουσας ανάγκης για λόγους υγείας και επιστροφής σε τόπο μόνιμης ή συνήθους κατοικίας τους.

– Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά έως τις 3 Απριλίου τ.ε.

– Ομοίως παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι και κλειστά κέντρα ψυχαγωγίας

– Οι χώροι εστίασης λειτουργούν από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με τήρηση του κανόνα της απόστασης ενός μέτρου μεταξύ των θαμώνων

Κατόπιν των ανωτέρω οι ‘Ελληνες / Ελληνίδες πολίτες που ευρίσκονται στην Ιταλία, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως φοιτητές, είτε ως επισκέπτες, καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών Αρχών που είναι αναρτημένες στο ιταλικό Υπουργείο Υγείας: http://www.salute.gov.it/nuovocoronavirus και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις. Όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στον τόπο της συνήθους ή μόνιμης κατοικίας τους στην Ελλάδα, θα πρέπει να διαθέτουν έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο (ελληνικό διαβατήριο ή ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες), να έχουν μαζί τους συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη συναφή υπεύθυνη δήλωση https://www.interno.gov.it/sites/default/files/allegati/modulo_autodichiarazione_spostamenti.pdf και να έχουν εισιτήριο επιστροφής, είτε αεροπορικό, είτε ακτοπλοϊκό, μέσω Ανκόνα ή Μπάρι. Στο παρόν στάδιο συνεχίζονται οι πτήσεις προς Ελλάδα από τα αεροδρόμια της Ρώμης Fiumicino και Ciampino, καθώς και από τα αεροδρόμια της Napoli και της Catania.

Είναι σημαντικό για όσους αποφασίσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα να τίθενται, σε αυτοπεριορισμό κατ΄οίκον για 14 ημέρες. για λόγους προστασίας των ιδίων και της δημόσιας υγείας, τηρώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που ανεβάσουν πυρετό ή εμφανίσουν άλλα συμπτώματα αναπνευστικού, όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα, θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα καλώντας τον αριθμό 1135 ή +302105212054 αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι τους από την Ιταλία».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 17:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει