Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σε κατάσταση πανικού οι «κηπουροί» του ΓΑΠ

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται τις τελευταίες ώρες μια σειρά από στελέχη της κυβέρνησης που βρίσκονται πολύ κοντά στον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Πρόκειται για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς από αυτούς που έχουν χαρακτηριστεί «κηπουροί» του απερχόμενου πρωθυπουργού, αλλα και για βουλευτες που όμως ανησυχουν μήπως χάσουν το υπουργικό τους πόστο και μετά αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην επανεκλογή τους.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τον κ. Παπανδρέου προσπαθώντας να διασωθούν είναι οι εξης:

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος στο Πολιτισμού ο οποίος είναι βουλευτής Επικρατείας και δεν πρόκειται να εκτεθεί σε εκλογική περιφέρεια αφου δεν έχει καμία ελπίδα εκλογής.

Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση του στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο και θα δυσκολευτεί να επανεκλεγεί με σταυρό, είτε στην Κοζάνη είτε στη Β΄ Αθηνών. Ο κ. Σταύρος Λαμπρινιδης που και αυτός εγκατέλειψε τη θέση του Ευρωβουλευτή για να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δημήτρης Δόλλης ο οποίος είναι επίσης εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος είναι βουλευτής Κορινθίας και μάλλον απομακρύνεται απο το Αμυνας.

Επίσης, πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ο οποίος μετά το μεγαλοπρεπές άδειασμα του απο το κόμμα του που υποχρέωσε τον πρωθυπουργό να τον αποσύρει από υποψήφιο πρωθυπουργό νιωθει την καρέκλα του στη Βουλή να τρίζει.

πηγή: iefimerida.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει