Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μηχανικοί

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μηχανικοί μετά την πρωτοβουλία του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) να προχωρήσει αυξήσεις, άνω του 25%, όπως σημειώνουν, των ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ με υποχρεωτική ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011. Το μεσημέρι της Πέμπτης (14:00) πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΤΑΑ στην οδό Μάρνη.
Οι μηχανικοί χαρακτηρίζουν την κίνηση του ΕΤΑΑ χαριστική βολή για τον κλάδο των Μηχανικών που πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο και κατηγορούν την κυβέρνηση για «προσπάθεια δήμευσης κάθε πόρου ή περιουσιακού στοιχείου μέσα από την ένταση της δανειοληπτικής, φορολογικής και εισφορολογικής εκμετάλλευσης.»

Σε επιστολή του προς τους μηχανικούς, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης τονίζει ότι οι αυξήσεις εξυπηρετούν τα ελλείμματα άλλων Ασφαλιστικών Φορέων, δεδομένου ότι ο κλάδος των Μηχανικών του ΕΤΑΑ είχε πλεόνασμα 385 εκ. ευρώ το 2011.

«Το μέτρο θα θέσει εκτός επαγγέλματος και σε απόγνωση ακόμη περισσότερους, δεκάδες χιλιάδες, Μηχανικούς, από όσους ήδη σήμερα έχουν τεθεί. Καμιά κυβερνητική επιλογή ή σχεδιασμός δεν προβλέπει δράσεις για τους Μηχανικούς και τους επιστήμονες, δεν δίνει ελπίδα, δεν οδηγεί στο ξεπέρασμα της ύφεσης και της κρίσης» σημειώνει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει