Σε νέο υψηλό επίπεδο οι μετοχέςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 10:50

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέτειναν το ράλι τους σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η αισιοδοξία για το εκ νέου άνοιγμα των οικονομιών και τη χαλαρή νομισματική πολιτική προσέφεραν στήριξη στους λεγόμενους κυκλικούς κλάδους, μεταξύ των οποίων αυτούς της εξόρυξης και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1% σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο στην αρχή της συνεδρίασης, με τις εταιρίες εξόρυξης να ενισχύονται κατά 2,2% χάρη στις ισχυρές τιμές των μετάλλων.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες που σχετίζονται με εμπορεύματα, σημείωσε άνοδο 0,2% παρά την ενίσχυση της λίρας, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη φάση της χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Οι μετοχές της IAG, ιδιοκτήτριας της British Airways, της easyJet και της Wizz Air, ωστόσο, σημείωσαν πτώση μεταξύ 1,5% και 3,4% αφού το Ηνωμένο Βασίλειο επέτρεψε να ξεκινήσουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια από τις 17 Μαΐου, αλλά μόλις 12 χώρες περιελήφθησαν στη λεγόμενη ‘πράσινη λίστα’.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας BioNTech κατέγραψε άλμα 10,8% αφού αποκάλυψε τα σχέδιά της να κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις παρασκευής των εμβολίων της που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA στη Σιγκαπούρη.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 10:50Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει