Σε πάνω από 60% υπολογίζουν οι βενζινοπώλες την πτώση τζίρου


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 15:13

Σε πάνω από 60% υπολογίζεται η πτώση τζίρου στα 400 πρατήρια υγρών καυσίμων στον Νομό Θεσσαλονίκης, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και περιοχής «Άγιος Χριστόφορος», Θέμης Κιουρτζής.

«Για να αποφευχθεί το οριστικό “λουκέτο” και απολύσεις εργαζομένων, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου» υπογράμμισε ο κ. Κιουρτζής, επισημαίνοντας πως «ενδεχομένως, σε μερικές ημέρες, η πτώση τζίρου στα πρατήρια υγρών καυσίμων στο Νομό Θεσσαλονίκης να “σκαρφαλώσει” και στο 80%».

Ζήτησε παράλληλα «να ενταχθούν στους ΚΑΔ βοήθειας της καταβολής των 800 ευρώ και τα πρατήρια υγρών καυσίμων» εξηγώντας πως έτσι «θα καταφέρουμε να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας και να τις λειτουργήσουμε και στη μετα-κορωνοϊό εποχή, ενώ την ίδια στιγμή δεν θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε απολύσεις».

Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή, στα 400 πρατήρια υγρών καυσίμων στον Νομό Θεσσαλονίκης απασχολούνται από 10 έως και 25 άτομα «και με την αναδουλειά που έχουμε, ζήτημα αν κάθε επιχείρηση χρειάζεται έναν ή το πολύ δύο εργαζομένους», ενώ ήδη τα περισσότερα πρατήρια έχουν προχωρήσει σε συρρίκνωση του ωραρίου λειτουργίας τους, με την πλειονότητα να έχει καταργήσει τη νυχτερινή βάρδια.

Γενικά «το σύνολο των δραστηριοτήτων των πρατηρίων (καύσιμα, πλυντήριο, αξεσουάρ κ.ά,) έχει σχεδόν μηδενιστεί» ανέφερε ο κ. Κιουρτζής και ζήτησε να ενταχθεί ο κλάδος σε όλες τις προβλεπόμενες υποστηρικτικές από την Πολιτεία ενέργειες καθώς, όπως σημείωσε, «είμαστε ο μοναδικός κλάδος που σε πραγματικό χρόνο, η Πολιτεία μπορεί να διαπιστώσει τη μείωση των καταναλώσεων μέσω του συστήματος εισροών-εκροών και να αντιληφθεί εύκολα τη μεγάλη απώλεια εσόδων».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 15:39

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει