Σε χαμηλό τριών εβδομάδων κινείται η στερλίνα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 15:59

Πτώση σημείωσε σήμερα η στερλίνα καθώς Βρετανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τη σκληρή τους στάση στις εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ενισχύεται η απογοήτευση ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας ίσως να μην αυξήσει τις δαπάνες όσο αναμενόταν.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει δεσμευτικές ρυθμίσεις που θα εγγυώνται την πρόσβασή της στην ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά. Το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, κινδυνεύει να αποκλειστεί από τη μεγαλύτερή του αγορά για υπηρεσίες όπως οι τραπεζικές, οι ασφαλιστικές και η διαχείριση κεφαλαίων, εάν χάσει την πρόσβασή του στην ΕΕ τον Ιανουάριο.

Νωρίτερα σήμερα, η στερλίνα κινείτο πάνω από το 1,29 δολάριο έναντι του δολαρίου αλλά στη συνέχεια απώλεσε τα κέρδη αυτά και υποχώρησε έναντι των περισσότερων βασικών νομισμάτων.

Παράλληλα, ο νέος υπουργός Οικονομικός Ρίσι Σουνάκ ενημερώθηκε από αξιωματούχους του υπουργείου ότι, μεταξύ άλλων, δεν μπορεί να αυξήσει αυτομάτως τις δημόσιες δαπάνες όσο γρήγορα επιθυμεί ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Κατά συνέπεια, ο Σουνάκ θα μπορούσε να αναβάλει τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, κάτι που ασκεί πιέσεις στη λίρα.

Η ισοτιμία της λίρας υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,2% σε χαμηλό μίας εβδομάδας στο 1,2860 δολάριο. Έναντι του ευρώ, υποχώρησε κατά 0,8% στις 85,06 πένες, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 15:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει