«Σκάσε, είστε απατεώνες», είπε σε δημοσιογράφοΟ πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχασε χθες, Δευτέρα, την ψυχραιμία του και ζήτησε από δημοσιογράφο να «σκάσει», ενώ χαρακτήρισε «για τα σ…@τ@» τον Globo, τον μεγαλύτερο όμιλο Μέσων Ενημέρωσης της χώρας.

«Σκάσε! Είστε απατεώνες. Κάνετε σάπια δημοσιογραφία που δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Καταστρέφετε την βραζιλιάνικη οικογένεια, τη βραζιλιάνικη θρησκεία», φώναξε έξω φρενών σε μια δημοσιογράφο του TV Globo, η οποία του έθετε ερώτηση για τη χρήση προστατευτικής μάσκας έπειτα από στρατιωτική τελετή στην Γκουαρατινγκέτα, στην πολιτεία του Σάο Πάολο.

Η δημοσιογράφος υπενθύμισε στον Μπολσονάρου ότι του επιβλήθηκαν πρόστιμα σε αρκετές βραζιλιάνικες πολιτείες επειδή έλαβε μέρος σε συγκεντρώσεις χωρίς προστατευτική μάσκα.

«Πάω όπου θέλω όπως θέλω, εντάξει; Αν δεν θέλετε να φοράτε μάσκα μην φοράτε», συνέχισε, προτού βγάλει απότομα τη δική του.

Δείτε το βίντεο:

 

«Να, μπορείτε να το βάλετε αυτό στο τηλεοπτικό σας δελτίο: δεν φοράω μάσκα στην Γκουαρατινγκέτα! Ικανοποιήθηκες τώρα;», φώναξε ο επικεφαλής της άκρας δεξιάς, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να τα βάζει με τα Μέσα Ενημέρωσης, κυρίως τον όμιλο Globo, από τότε που ξεκίνησε την προεδρική του θητεία, τον Ιανουάριο του 2019.

«Το Globo είναι ένα μέσο για τα σ…@τ@ (…) Αυτοί που παρακολουθούν (αυτό το κανάλι) πέφτουν θύμα παραπληροφόρησης. Θα έπρεπε να ντρέπεστε», συνέχισε.

«Ο πρόεδρος δεν θα εμποδίσει ούτε θα περιορίσει τη δουλειά του Τύπου με φωνές ή μισαλλοδοξία», αντέδρασε ο όμιλος Globo σε ανακοίνωσή του.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος άσκησε επίσης κριτική στο δίκτυο CNN Brasil, το οποίο «εξήρε», σύμφωνα με τον ίδιο, διαδηλώσεις κατά του Μπολσονάρου που συγκέντρωσαν χιλιάδες ανθρώπους σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας το Σάββατο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζαΐχ Μπολσονάρου εκφοβίζει δημοσιογράφους. «Θέλω να σου κλείσω το στόμα με γροθιές», απάντησε τον Αύγουστο του 2020 σε ρεπόρτερ της εφημερίδας «O Globo», ο οποίος τον ρωτούσε για τις φήμες σχετικά με ύποπτες πληρωμές στον λογαριασμό της συζύγου του Μισέλ.

Τον Ιανουάριο του 2020, είχε δηλώσει ότι οι δημοσιογράφοι είναι «είδος προς εξαφάνιση».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει