Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σοβαρές ελλείψεις και στα σχολεία της Ιταλίας

Με σειρά προβλημάτων και μεγάλες ελλείψεις ξεκινά το νέο σχολικό έτος στην Ιταλία, όπως υπογραμμίζουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Κορριέρε Ντέλα Σέρα, προβλήματα και οριακές καταστάσεις υπάρχουν σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας.

Στο Μαρτσιανίζε, κοντά στην πόλη Καζέρτα και την Νάπολη, ο λυκειάρχης αναγκάστηκε να ζητήσει από τον τοπικό ιερέα, να δανείσει στο σχολείο τους πάγκους της εκκλησίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά τα μαθήματα. Στην τοπική εκκλησία, ευτυχώς, είναι σε εξέλιξη έργα συντήρησης.

Σύμφωνα με την Κορριέρε, σε πολλές περιφέρειες της Ιταλίας δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι ούτε για χαρτί υγείας. Οι μαθητές, πλέον, αναγκάζονται να το προμηθεύονται, κάθε εβδομάδα, από το σπίτι τους.

Στην πόλη Λατίνα, 50 χιλιόμετρα νότια της Ρώμης, οι ενώσεις καταναλωτών υπολόγισαν ότι οι οικογένειες των μαθητών, καλύπτουν το 50% των αναγκών των σχολείων, από τις κιμωλίες, τα χαρτιά, υλικό για εργασίες και ότι άλλο χρειάζεται.

Επίσης, παρατηρείται επιστροφή στις πολυπληθείς τάξεις. Το ρεκόρ έχει το σχολείο Μπερταρέλλι του Μιλάνου, όπου φέτος δημιουργήθηκε τάξη με 56 μαθητές.

Στο Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας, το σύνολο των σχολείων της πόλης, έχει ζητήσει 650.000 ευρώ για να αγοραστούν θρανία και καρέκλες. Από το δήμο, όμως, έως τώρα έφτασαν μόνο 18.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στις συνθήκες ασφαλείας των σχολικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της χώρας, χρειάζονται, συνολικά, 18 δισεκατομμύρια ευρώ για επείγουσες παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση της Ρώμης, ενέκρινε την χορήγηση ενός δισεκατομμυρίου και μέχρι αυτή την στιγμή έχουν διατεθεί μόνο 450.000 ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει