Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σοκ: Δολοφόνησαν ιμάμη και τον έσυραν στους δρόμους

Ένας ιμάμης, προσκείμενος στο συριακό καθεστώς, δολοφονήθηκε από αντάρτες, οι οποίοι στη συνέχεια περιέφεραν τη σορό του στους δρόμους του Χαλεπίου, σέρνοντάς την στο έδαφος.

Ο σεΐχης Χάσαν Σαϊφεντίν, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ του καθεστώτος, «δολοφονήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από αντάρτες και το πτώμα του σύρθηκε στο έδαφος», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ο σεΐχης Σαϊφεντίν, ιμάμης του τεμένους Αλ Χάσαν, στη συνοικία Σέιχ Μακσούντ, στο βόρειο τμήμα της πόλης, «δολοφονήθηκε από τρομοκράτες, οι οποίοι ακολούθως ακρωτηρίασαν τη σορό του».

Η Δαμασκός αναφέρεται στην ένοπλη αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας συλλήβδην τον όρο τρομοκράτες.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης αλ Ιχμπαρίγια μετέδωσε ότι ο σεΐχης «σφαγιάστηκε κι αποκεφαλίστηκε», επικαλούμενη τις θρησκευτικές αρχές στο Χαλέπι. «Οι ουλεμάδες του Χαλεπιού καταγγέλλουν αυτό το ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε από εχθρούς της ανθρωπότητας που δολοφόνησαν τον σεΐχη Χάσαν Σαϊφεντίν και απόθεσαν το κεφάλι του στον μιναρέ του τζαμιού αλ Χάσαν», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Σέιχ Μακσούντ είναι μια συνοικία όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Βίαιες μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και δυνάμεις του καθεστώτος μαίνονται τις τελευταίες 24 ώρες στο ανατολικό της τμήμα, όπου ζουν κυρίως μη-Κούρδοι σουνίτες.

Οι ουλεμάδες κάλεσαν το συριακό στρατό να «απελευθερώσει τη Συρία από τους εγκληματίες μισθοφόρους φορείς σκοταδιστικών ιδεών», αναφερόμενοι στους οπαδούς του ιερού πολέμου (τζιχάντ) που συμμετέχουν ενεργά στον ανταρτοπόλεμο εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις συνεχιζόμενες μάχες στη Σέιχ Μακσούντ έχουν αναφερθεί 31 νεκροί , εκ των οποίων 10 πολίτες, 14 ένοπλοι φιλοκαθεστωτικοί και 7 αντάρτες.

Η σύρραξη συνεχίζεται χωρίς διακοπή στη Συρία και τουλάχιστον 157 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εχθές Παρασκευή και 83 σήμερα ως το απόγευμα, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, ανταρτών και γιατρών σε στρατιωτικά και σε πολιτικά νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει