Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

“Σπάνε” τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για να πληρώσουν… λογαριασμούς

Καταναλωτές που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν οι προνομιούχοι καθώς είχαν την δυνατότητα να πληρώνουν ιδιωτική ασφάλιση πλέον, υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης,- προχωρούν στο σπάσιμο των συμβολαίων τους προκειμένου να εισπράξουν χρήματα για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Ουρές κάνουν στις ασφαλιστικές εταιρείες οι καταναλωτές που ζητούν την ακύρωση του συμβολαίου τους και την ρευστοποίησή του δηλώνει στο newsit ο πρώην πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ασφαλιστικών
πρακτόρων κ. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος.

Το ποσοστό ακυρώσεων των συμβολαίων ζωής, τα λεγόμενα unit linked, όπως λέει αγγίζει το 20% με 25%, που συνδέονται µε επενδύσεις στο Χρηματιστήριο αξίας 182 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα έξαρση σημειώνουν και οι εξαγορές των συνταξιοδοτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Τα παραδοσιακά συνταξιοδοτικά προγράµµατα, που οι κάτοχοί τους εξαγόρασαν πρόωρα στο εννεάμηνο του 2010,
αυξήθηκαν κατά 11% φτάνοντας τα 232εκατ. Ευρώ.

Τα νοικοκυριά δηλαδή ακύρωσαν φέτος συµβόλαια αξίας 414 εκατ. ευρώ, υψηλότερης κατά 14% από πέρυσι, ποσοστό που παρατηρείται για πρώτη φορά στην ασφαλιστική αγορά. Το σύνολο των εξαγορών όλων των κατηγοριών του κλάδου ζωής ξεπέρασε το µισό δισεκατομμύριο ευρώ (523εκατ. ευρώ).

πηγή: Newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει