Στέλεχος της CDU καλεί τον πρόεδρο της CSU να παραιτηθείΣτέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τον πρόεδρο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας και υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Μέρκελ Χορστ Ζέεχόφερ να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στις τοπικές εκλογές της Βαυαρίας.

«Είναι γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε το παράδειγμα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις αρνητικές εκλογικές επιδόσεις» δηλώνει σε συνέντευξή του στην Die Welt ο Τομπίας Χανς, πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ.

«Η Άνγκελα Μέρκελ δρομολόγησε μόνη της την αποχώρησή της ως προέδρου του κόμματος και αυτό είναι η επιθυμία μου και για τον συνάδελφο Χορστ Ζέεχόφερ», προσθέτει ο Τομπίας Χανς.

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε χθες ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματός της στο συνέδριο της CDU τον Δεκέμβριο και ότι η θητεία της στην καγκελαρία είναι η τελευταία.

Η απόφασή της ακολούθησε δύο τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις στην Βαυαρία και την Εσση, όπου τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού υπέστησαν βαριές απώλειες, μέρος των οποίων αποδίδεται στην διαμάχη των τελευταίων μηνών ανάμεσα στην CDU και την CSU.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, 11:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει