Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στα δικαστήρια το facebook

Με το γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης τα έβαλε ένας πατέρας από το Country Antrim επειδή η 12χρονη κόρη του δημοσίευσε στη σελίδα της προκλητικές φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο το υλικό που δημοσιεύεται στο facebook θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ανήλικους, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουν θύματα παρενόχληση από παιδόφιλους.

Το facebook αυτή τη στιγμή καταμετρά περίπου 750.000.000 μέλη από όλο τον κόσμο. Παρόλο που για τη δημιουργία λογαριασμού στο site απαιτείται ο χρήστης να έχει συμπληρώσει το 13 έτος της ηλικίας του, πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες που δημιουργούν λογαριασμό όντας κατά πολύ νεώτεροι.

Χτες το βράδυ, ο πατέρας, το όνομα του οποίου δεν μπορεί να σημειωθεί για να προστατευτεί η ταυτότητα της ανήλικης κόρης του, απαιτεί από το facebook καταρχήν να διαγράψει το λογαριασμό της κόρης του καθώς και να μην της επιτρέψει τη δημιουργία λογαριασμού στο μέλλον.

Το ανήλικο κορίτσι, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς, λάμβανε μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου από ενήλικες άντρες, οι οποίοι της ζητούσαν να ανεβάζει φωτογραφίες της. Η κοπέλα έκανε ό,τι της ζητήθηκε από τους άγνωστους άντρες, ενώ δε δίστασε να δημοσιεύσει και πληροφορίες για τον τόπο διανομής της καθώς και για το σχολείο στο οποίο φοιτά.

Σχετικά με όλα αυτά ο πατέρας της δήλωσε: «Πηγαίνω αυτήν την υπόθεση στα δικαστήρια ως τελευταία λύση. Τρομοκρατήθηκα όταν είδα τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει η κόρη μου στο internet. Είναι πολύ μικρή για να καταλάβει τι κάνει. Αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα συμπεριφοράς και για αυτό απολαμβάνει ιατρικής μέριμνας. Τρομάζω αναλογιζόμενος σε τι κίνδυνο βρίσκεται».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η κοπέλα στο παρελθόν είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να φύγει από το σπίτι της, γεγονός που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στον πατέρα της.

Σε περίπτωση που οι ισχυρισμοί του πατέρα αποδειχθούν, η εταιρεία, η αξία της οποίας κοστολογείται στις 17.500.000.000 λίρες, θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με μια μάλλον ζημιογόνα αποζημίωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει