Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στα εμπορικά ενόψει Χριστουγέννων οι Αγανακτισμένοι!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το κίνημα Occupy Wall Street δεν το βάζει κάτω και θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Τα μέλη του κινήματος αλλάζουν στρατηγική και σχεδιάζουν, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, καταλήψεις εμπορικών κέντρων, καθιστικές διαμαρτυρίες, μέχρι και διακοπή της σύνδεσης των γραμμών που χρησιμοποιούνται για τα μηχανήματα χρέωσης πιστωτικών καρτών.

Το νέο κύμα «επίθεσης» των Αγανακτισμένων της Wall Street, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα που για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η «Μαύρη Παρασκευή», δηλαδή μια μέρα κατά την οποία τα καταστήματα προχωρούν σε μεγάλες προσφορές, σηματοδοτώντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης αγοραστικής περιόδου.

«Η υπερκατανάλωση μας οδήγησε σε αυτό το χάλι και αποτέλεσε την αρχή της οικονομικής κρίσης» αναφέρει η Dana Balitki ενεργό μέλος του Occupy Wall Street. Μια ομάδα διαδηλωτών, μάλιστα, σχεδιάζει να μασκαρευτεί σε «καταναλωτικά ζόμπι» και να περιπλανηθούν στους εμπορικούς δρόμους του Άινταχο για να διαδηλώσουν κατά της αλόγιστης κατανάλωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει