Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Στα μαλακά» έπεσε ο 35χρονος για την παιδική πορνογραφία

Ελεύθερος αφέθηκε ο 35χρονος, που συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατείχε σκληρό πορνογραφικό υλικό σε 30.000 αρχεία, το οποίο μάλιστα μοιραζόταν και στο διαδίκτυο.

Ο Ευστράτιος Ευστρατίου, κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται. Επίσης ισχυρίστηκε ότι τα εν λόγω αρχεία «παρεισέφρησαν» στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του, την ώρα που «κατέβαζε» μουσική από το Διαδίκτυο.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 5000 ευρώ.

Οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, οδηγήθηκαν στην παραπάνω απόφαση λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος στην επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης.

Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος αντιμετωπίζει τις πράξεις της προμήθειας, κατοχής και διάδοσης υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Μάλιστα, στην περίπτωσή του, οι εισαγγελικές αρχές ενεργοποίησαν ειδική διάταξη του νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση του ονόματος για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων αφού τα αρχεία του περιείχαν βίντεο και φωτογραφίες ακόμα και με βρέφη.

Πηγή – ΝewsBeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει