Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στα πρόθυρα ευρωομόλογου η Ευρώπη

Η Κομισιόν εξετάζει όλες τις πλευρές και θα παρουσιάσει έκθεση για το ευρωομόλογο, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για οικονομικά θέματα, Όλι Ρεν, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όταν ερωτήθηκε για το εάν θα υπάρξουν αλλαγές κυρίως ως προς το μέγεθος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, ο κ. Ρεν αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομέρειες, αλλά τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να επανεξετάσει τα εργαλεία που διαθέτει για την διαχείριση κρίσεων ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικά.

Ο κ. Ρεν αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή Μπαρόζο προς τους ηγέτες της ευρωζώνης, λέγοντας πως το βασικό σημείο της πρωτοβουλίας του προέδρου της Κομισιόν είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα.

«Είναι πλέον ουσιώδες να επιταχύνουμε την εφαρμογή και την διαδικασία επικύρωσης από τα κράτη-μέλη ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει