Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στα σκαριά εξαγορά της Yahoo

Η Yahoo εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναταραχή μετά την απομάκρυνση της διευθύνοντος συμβούλου της Carol Bartz.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, όμως τώρα με αυτή την κίνηση τα ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον της εταιρείας ξαναβγήκαν στο προσκήνιο.

Το συμβούλιο προσπάθησε ωστόσο να «δει» διάφορες εναλλακτικές, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο πώλησής της.

Ωστόσο αυτό δεν αποθάρρυνε διάφορες ομάδες από το να την πλησιάσουν και να προσπαθήσουν να εξαγοράσουν διάφορα τμήματα της εταιρείας, με το διοικητικό συμβούλιο να τις δέχεται παρά τη φαινομενική απροθυμία πώλησης της εταιρείας.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα ο κατάλογος με τις εταιρείες και τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα τμήμα της κάθε άλλο παρά… μικρός είναι.

Μέσα από αυτόν δε θα μπορούσε να λείπει η αιώνια υποψήφιος AOL και ακόμα και η Alibaba, μία κινέζικη εταιρεία μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στην ίδια την Yahoo.

Η υψηλού προφίλ εταιρεία Andreessen Horowitz έχει αναφερθεί να συνεργάζεται μυστικά με την ιδιωτική εταιρεία Silver Lake για να καταφέρουν μία πιθανή εξαγορά της Yahoo.

Ένας ακόμα υποψήφιος είναι το πρώην διευθυντικό στέλεχος της News Corp. , Peter Chermin, υποστηριζόμενος από την Providence Equity Chernin.

Όμως η πλέον ενδιαφέρουσα εξαγοραστική κίνηση θα ήταν από την Alibaba, της οποίας εκτός του ότι ένα τμήμα ανήκει στην ίδια την Yahoo και ο διευθυντής της τυγχάνει να είναι θερμός υποστηρικτής της Carol Bartz. Άλλωστε θεωρεί την Yahoo ως ένα μεγάλο βάρος εκτός από οτιδήποτε άλλο.

Την ίδια ώρα η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Yahoo, υπολογίζεται κάτι περισσότερο από 18 δισ. δολάρια, και αποτελείται κατά κύριο λόγο από τα δύο μεγάλα τμήματά της που είναι η Alibaba και η Yahoo Japan.

Όποια και να είναι η εξέλιξη, η μοίρα αυτών των επενδύσεων είναι ζωτικής σημασίας για την Yahoo σε οποιοδήποτε επιχειρηματική κίνηση αυτή προβεί, είτε αυτή είναι πώληση, είτε συνεργασία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει