Στην Άγκυρα ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε, Μπορέλ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 10:01

Στην Άγκυρα θα βρεθεί εντός της ημέρας ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ. Η έκτακτη επίσκεψη πραγματοποιείται την ίδια ημέρα που οι τρεις πρόεδροι των ευρωπαϊκών θεσμών – Κομισιόν, Ευρωκοινοβουλίου και Συμβουλίου- θα βρίσκονται στον Έβρο για να δουν από κοντά το μερταναστευτικό πρόβλημα που προκάλεσε ο ίδιος ο Ερντογάν.

Επίσης, στην Άγκυρα θα μεταβεί και ο Επίτροπος διαχείρισης κρίσεων, Γιάνεζ Λέναρτσιτς. Κατά την επίσκεψη των αρμοδίων στην Άγκυρα, θα συναντηθούν με υψηλού επιπέδου συνομιλητές των τουρκικών αρχών, αναφέρεται σε ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται αν θα υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου.

Η επίσκεψη θα διαρκέσει δύο μέρες και – σύμφωνα με την ανακοίνωση – «θα διεξαγάγουν συνομιλίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βορειοδυτικής Συριακής επαρχίας Ιντλίμπ και τις ανθρωπιστικές συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφος, καθώς και την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 10:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει