Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στην αμερικανική πρεσβεία η πορεία

Σε κατάσταση επιφυλακής η αστυνομία

Έφθασε στην αμερικανική πρεσβεία η κεφαλή της πορείας. Οι διαδηλωτές άφησαν τη σημαία, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και παραμένουν στο σημείο.

Περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν τους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων. Με εντολή της αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη, έκλεισαν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή, κοντά σε πρεσβείες και σε πανεπιστήμια, ενώ για άλλη μία χρονιά αναμένεται να εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαρμογών.

Λόγω των εκδηλώσεων έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης, διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την πλ. Κάνιγγος, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα ενταθούν σήμερα την ώρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Τροποποιήσεις έγιναν στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει