Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στην ανεργία οι εργαζόμενοι του Μακεδονία Παλλάς

Λύση ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Την ανάγκη να βρεθεί μια λύση για τη λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία Παλλάς» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζητά να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζομένους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, ενώ σημειώνει πως η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου δικαιούχου μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της, τη χρονιά που θα γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της.

«Η λήξη του μισθώματος και η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του φορέα ιδιοκτησίας του ακινήτου και του ενοικιαστή, οδηγεί στο κλείσιμο του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεταξύ άλλων σοβαρό πρόβλημα στους εργαζομένους οι οποίοι οδηγούνται στην ανεργία» αναφέρει χαρακτηριστικά και ζητά να υπάρξει μια νέα προσπάθεια συμφωνίας για το αντίτιμο της μίσθωσης του ακινήτου, ακόμα και αν χρειαστεί άμεση νομοθετική ρύθμιση.

#artFoot { width: 100%; margin: 30px 0pt; }#artFoot td.l { vertical-align: middle; }#artFoot td.r { text-align: right; vertical-align: middle; }#artFoot td.r a { text-decoration: none; }#artFoot td.r a:hover { text-decoration: underline; }#artFoot td.r img { border: 0px none; vertical-align: middle; }#artFoot td.r div { border: 0px none; text-align: right; font-family: arial; font-size: 14px; width: 295px; float: right; color: black; }

Μπορεί επίσης να σας αρέσει