Στην “αντεπίθεση” οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, μετά τα νέα περιστατικά βίας εναντίον τουςΤην αμέριστη συμπαράσταση στα στελέχη και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), «οι οποίοι υπερασπιζόμενοι το υπηρεσιακό καθήκον τους, την αποστολή του Φορέα και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, δίνουν καθημερινά και στην πρώτη γραμμή τη μάχη για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και την προστασία των εργαζομένων», εκφράζει η διοίκηση του ΕΦΚΑ, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό βίας εναντίον τριμελούς κλιμακίου επιθεωρητών του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Κ. Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια εντεταλμένου ελέγχου.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Φορέα, πάγια προτεραιότητά της αποτελεί η προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας προς διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και της προάσπισης της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως επισημαίνει, στηρίζει τον ελεγκτικό μηχανισμό και τους επιθεωρητές που στελεχώνουν αυτόν, σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «επιπλέον στόχος των ελεγκτικών οργάνων του Φορέα είναι η δημιουργία κλίματος συνεργασίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης μεταξύ των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και των συναλλασσομένων εργοδοτών και εργαζομένων.

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να ασκούν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους σε περίπτωση παρακώλυσης του έργου που επιτελούν, με προσφυγή στη Δικαιοσύνη ως αρμόδια να κρίνει παράνομες ή μη ενέργειες.

Τέλος, η διοίκηση του ΕΦΚΑ δηλώνει ότι, από θέση αρχών και καθήκοντος, θα βρίσκεται συνεχώς και εμπράκτως στο πλευρό όλων των υπαλλήλων του ελεγκτικού μηχανισμού του Φορέα στην επιτέλεση του πραγματικά δύσκολου και σημαντικού έργου τους για την αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών και την υπεράσπιση της προσωπικής, υπηρεσιακής και, γενικότερα, κοινωνικής αξιοπρέπειάς τους».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, 15:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει