Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στην αντεπίθεση περνούν οι δικηγόροι του Στρος-Καν

«Ανακριβή και κακόβουλη» χαρακτήρισαν σήμερα τη δημοσίευση στο περιοδικό «L’ Express» της ιατροδικαστικής εξέτασης της καμαριέρας, Ναφισάτου Ντιαλό, οι γάλλοι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ πρόσθεσαν ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μηνύσεις, για επίθεση στο τεκμήριο αθωότητας του πελάτη τους.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση Τύπου των αμερικανών δικηγόρων του Ντομινίκ Στρος-Καν, επισημαίνουμε ότι το άρθρο του περιοδικού L’ Express σχετικά με μία επίσημη αναφορά που βασίζεται μόνο στις δηλώσεις που έκανε η Ναφισάτου Ντιαλό στις 14 Μαΐου 2011 στο νοσοκομείο και η οποία παρουσιάζεται λανθασμένα ως ιατρική έκθεση προς την αμερικανική εισαγγελία, είναι ανακριβής και κακόβουλη», αναφέρουν οι δικηγόροι σε ανακοίνωσή τους.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε μηνύσεις σχετικά με αυτό που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί δυσφημιστική κατηγορία που πλήττει το τεκμήριο αθωότητας του Ντομινίκ Στρος-Καν», συνεχίζουν οι δικηγόροι.

Οι Αμερικανοί δικηγόροι του Στρος-Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα νωρίτερα σήμερα μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων της ιατρικής εξέτασης της καμαριέρας που κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση.

Σύμφωνα με αυτούς «η χρήση από τους δικηγόρους της ενάγουσας αυτής της ιατρικής έκθεσης για να επιβεβαιώσουν ή να ενισχύσουν τις κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν είναι παραπλανητική και ανέντιμη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει