Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Στην αντιπολίτευση της Συρίας υπάρχουν τρομοκράτες»

Τα βέλη του εκτόξευσε ο ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως τρομοκράτες ορισμένα από τα μέλη της αντιπολίτευσης στην Συρία.

«Πιστεύω ότι αν αποφασίσουμε να στείλουμε ένα αυστηρό μήνυμα στην Συρία, θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και απέναντι στην αντιπολίτευση. Όσοι φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα είναι άνθρωποι πολύ διαφορετικοί. Ορισμένοι από αυτούς είναι σαφώς εξτρεμιστές. Άλλοι μπορούν ακόμη και να χαρακτηριστούν τρομοκράτες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Euronews, η οποία θα μεταδοθεί αύριο το πρωί.

«Είναι αλήθεια ότι αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν προβλήματα στην Συρία. Γνωρίζουμε τη δυσανάλογη χρήση βίας και το μεγάλο αριθμό των θυμάτων και αυτό είναι κάτι στο οποίο διαφωνούμε», σημείωσε.

«Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά δεν πρέπει να βασίζονται σε μια μονομερή καταδίκη των ενεργειών της κυβέρνησης και του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης. Το ενδιαφέρον της Ρωσίας για μια τέτοια λύση έγκειται επίσης στο γεγονός ότι η Συρία είναι μια φιλική χώρα με την οποία έχουμε πολλές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις», πρόσθεσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει