Στην απομόνωση δύο Γάλλοι τουρίστες με δικαστική απόφαση


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, 06:48

Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την Παρασκευή τις Αρχές του Παρατί, ενός θερέτρου κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, να κρατήσουν σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο, παρά τη θέλησή τους, δύο Γάλλους τουρίστες που ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Το δικαστήριο της Πολιτείας του Ρίο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δικαίωσε τον δήμο του Παρατί. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, επικαλούμενο το δικαστικό απόρρητο.

Ο δήμος εξήγησε στον ενημερωτικό ιστότοπο G1 ότι το ζευγάρι έφτασε στο Ρίο από τη Βαρκελώνη στις 20 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα πήγε στο Παρατί.Την Πέμπτη και οι δύο εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης και εισήχθησαν στο δημοτικό νοσοκομείο. Αφού υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, θεωρήθηκαν και επισήμως «ύποπτα κρούσματα» του νέου κορωνοϊού.

Με βάση τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, η εισαγωγή των ύποπτων κρουσμάτων σε νοσοκομείο δεν γίνεται αυτόματα αλλά εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας των ασθενών. Ο δήμος όμως υποστήριζε ότι το ζευγάρι έπρεπε να κρατηθεί στην απομόνωση μέχρι να ληφθούν τα οριστικά αποτελέσματα των εξετάσεών τους, δηλαδή για περίπου 48 ώρες. Επειδή οι δύο Γάλλοι ζητούσαν επίμονα να τους αφήσουν να φύγουν, κρίθηκε αναγκαίο να προσφύγουν οι Αρχές στα δικαστήρια ώστε να παραταθεί η νοσηλεία τους.

Ο πρόξενος της Γαλλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση.

Το πρώτο κρούσμα του Covid-19 στη Βραζιλία επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, 06:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει