Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στην Ευελπίδων οι οκτώ συλληφθέντες στη ΔΕΗ Καλλιθέας

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν οκτώ άτομα που συνελήφθησαν το μεσημέρι στο κτίριο της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, μετά από συμπλοκές μελών της κίνησης «Δεν Πληρώνω» αρχικά με υπαλλήλους της επιχείρησης και στη συνέχεια με αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Η Ένωση Διοικητικών Υπαλλήλων της ΔΕΗ καταγγέλλει ότι δύο συνάδελφοί της ξυλοκοπήθηκαν με αγριότητα και νοσηλεύονται, ενώ ζητά από τη Διοίκηση της Επιχείρησης να λάβει μέτρα για την προστασία τους.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο πληροφορικής στη Μεσογείων.

Συνδικαλιστές δηλώνουν ότι προχωρούν στην σύσταση επιτροπών, οι οποίες θα εμποδίζουν τα συνεργεία να κόβουν το ρεύμα.

Η κυβέρνηση έχει ωστόσο παγώσει το μέτρο της διακοπής ηλεκτροδότησης μέχρι την έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα προβλέπει αναλυτικά τις εξαιρέσεις από την καταβολή του τέλους ακινήτων, ενώ οι αντιδράσεις για τον τρόπο επιβολή του τέλους ακίνητων μέσω της ΔΕΗ, συνεχίζονται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η συνήγορος του πολίτη, Καλλιόπη Σπανού χαρακτήρισε προβληματικό το μέτρο, επισημαίνοντας ότι έχει δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις που δεν είχαν ληφθεί υπόψη εξ αρχής.

Να αλλάξει άμεσα το νόμο ζήτησε από την κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι ο επίτροπος ενέργειας απαντώντας σε ερώτησή του ξεκαθάρισε πως δε συνάδει με το κοινοτικό δίκαιο η διακοπή ηλεκτροδότησης σε όποιον αδυνατεί να καταβάλει το τέλος, πράγμα που ισχύει και για τον απλό λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τόσο η ΔΕΗ, όσο η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και οι δήμοι συνεργάζονται προκειμένου, όσοι έχουν καταβάλει τα ποσά με λογαριασμούς που είχαν λάθη, να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Ακόμα, διευκρίνισε ότι μεμονωμένες περιπτώσεις πολιτών που πρέπει να εξαιρεθούν, θα εξεταστούν από επιτροπές, ενώ στις εξαιρέσεις θα υπάγονται και κατηγορίες ατόμων με αναπηρία, που μέχρι σήμερα ήταν εκτός.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει