Στην πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών για το 2020 η ΡουμανίαΣτις πέντε πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων προορισμών σε σύνολο είκοσι χωρών για τις οποίες καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον επισκεψιμότητας το 2020, κατατάσσει τη Ρουμανία η διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού της Ρουμανίας.

Το φυσικό περιβάλλον της Ρουμανίας, η ιστορία που “περιβάλλει” τις πόλεις και την ύπαιθρο, αλλά και η πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορούν να “ανακαλύψουν” οι επισκέπτες, αποτελούν ορισμένα μόνο πλεονεκτήματα της ρουμανικής τουριστικής αγοράς που την κατατάσσουν σε μία από τις πρώτες θέσεις, όπου, επίσης, περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Αυστραλία.

Η Ρουμανία “είδε” αύξηση 298% σε ετήσια βάση σε όρους κρατήσεων, σύμφωνα με το Airbnb. Εξάλλου, το Ινστιτούτο Στατιστικής της Ρουμανίας (INS) ανακοίνωσε ότι οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στη Ρουμανία σημείωσαν αύξηση 10% το α’ οκτάμηνο του 2019, έναντι της αντίστοιχης περιόδο του 2018.

«Οι προβλέψεις για το 2020 επιβεβαιώνουν την τεράστια δυναμική που έχει η τουριστική αγορά της Ρουμανίας. Τα στοιχεία του INS δείχνουν αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 και αύξηση περίπου 8% – για το ίδιο διάστημα – των Ρουμάνων που επέλεξαν εσωτερικούς προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές τους» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας, Μπόγκνταν Τριφ.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 15:33

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει