Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στην πλατεία Ταχρίρ ξανά χιλιάδες Αιγύπτιοι (video)

«Κάτω ο στρατιωτικός νόμος»

Πάνω από 50.000 διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ζητώντας την διενέργεια εκλογών και την κατάργηση της απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τον στρατό από την κοινοβουλευτική εποπτεία.

Η πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν Ισλαμιστές και συγκεκριμένα η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που μέχρι στιγμής έχει αποφύγει την ανοιχτή αντιπαράθεση.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα καθώς και ισλαμικά άσματα, ενώ μοίρασαν χιλάδες φυλλάδια ζητώντας την διενέργεια εκλογών το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2012, αντί για το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2013.

«Κάτω ο στρατιωτικός νόμος» – «Δεν θέλουμε να κάνουμε το στρατό ένα κράτος πάνω από το κράτος» είναι μερικά από τα κεντρικά συνθήματα που ακούστηκαν στην πλατεία Ταρχίρ.

«Θέλει η κυβέρνηση να εξευτελίσει τον λαό; Ο λαός εξεγέρθηκε εναντίον του Μουμπάρακ και θα εξεγερθούν εναντίον του συντάγματος που θέλουν να μας επιβάλλουν», φώναζε από τα μεγάφωνα μέλος ισλαμικής ομάδας.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 39 πολιτικά κόμματα και πολιτικές ομάδες ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση ότι θα διαδηλώσουν για την «προστασία της δημοκρατίας και την μεταφορά της εξουσίας».

Πηγή: Reuters

Μπορεί επίσης να σας αρέσει