Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στηρίζει την «Αραβική Άνοιξη» το Νο1 της Αλ Κάιντα

Δηλώσεις του ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και εικόνες του πρώην ηγέτη της Οσάμα μπιν Λάντεν δείχνει το επετειακό βίντεο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Με τίτλο «Το Χάραμα μιας Επικείμενης Νίκης» το διάρκειας 62 λεπτών βίντεο μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα «Ας Σαχάμπ» της οργάνωσης και διαδόθηκε μέσω ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

Το βίντεο περιλαμβάνει ομιλία του αλ Ζαουάχρι, ο οποίος αναφέρεται στην «Αραβική Άνοιξη», την κατάσταση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και στον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

«Η αλ Κάιντα υποστηρίζει τις αραβικές επαναστάσεις και ελπίζει ότι θα εγκαθιδρύσουν ένα αυθεντικό Ισλάμ και κυβερνήσεις που θα έχουν σαν βάση τους την σαρία» υποστηρίζει ο άνθρωπος που διαδέχτηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην ηγεσία της οργάνωσης. «Αυτές οι λαϊκές επαναστάσεις είναι μια μορφή ήττας για τις Ηνωμένες Πολιτείες» προσθέτει.

Το κομμάτι του βίντεο που αφορά τον Οσάμα μπιν Λάντεν είναι ένα μήνυμα που βρήκαν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις όταν επιτέθηκαν στην κατοικία που κρυβόταν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν. Το βίντεο αυτό είχε ήδη δημοσιοποιηθεί από τις αμερικανικές αρχές, χωρίς ήχο και σε αυτό ο μπιν Λάντεν προειδοποιεί τους Αμερικανούς ότι θα καταλήξουν «σκλάβοι των πολυεθνικών και του εβραϊκού χρήματος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει