Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την α΄κατοικίαΠαρά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το Euroworking Group όσον αφορά το ζήτημα της προστασίας της α΄κατοικίας και των επιχειρηματικών δανείων αποφασίστηκε η εσπευσμένη κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή έτσι ώστε να έχουν νομοθετηθεί οι διατάξεις που αφορούν το ζήτημα αυτό πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Είναι αλήθεια πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στη βάση αλληλο – υποχωρήσεων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας σχεδιαζόταν να κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και τις βραδινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτης (27ης Μαρτίου).

Στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που μετέδωσε την πληροφορία δεν ξεκαθάρισε αν η ρύθμιση θα είναι αποτέλεσμα συνεννόησης της κυβέρνησης με τους θεσμούς ή αν θα πρόκειται για μονομερή ενέργεια από την Αθήνα.

«Θα υπάρξουν εξελίξεις για την α’ κατοικία», σημειώνεται πως είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον απόηχο του χθεσινού Euro-working Group, που ολοκληρώθηκε δίχως αποτέλεσμα.

Στο χθεσινό (25/3) Euroworking group η ελληνική αποστολή περιορίστηκε στο να ενημερώσει τους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την έως τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία.

Με αυτό το δεδομένο, τα μέλη του EWG ανέβαλαν τη γνωμοδότηση τους για τη δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδας ζητώντας γρήγορη συμφωνία και ψήφιση του νέου πλαισίου προστασίας για την πρώτη κατοικία, αν θέλει η Αθήνα να πάρει την δόση από το επόμενο Eurogroup.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 20:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει