Στη φυλακή για διαφθορά ο ΣαρκοζίΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, 15:21

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί ανακηρύχθηκε ένοχος για την υπόθεση διαφθοράς εις βάρος του και του επιβλήθηκε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή.

Οι κατήγοροι είπαν μάλιστα στο δικαστήριο ότι ο 66χρονος θα έπρεπε να φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια και να εκτίσει τουλάχιστον δύο, όπως αναφέρει το Reuters. 

Κατά τη διάρκεια ωστόσο της κατάθεσής του, ο Σαρκοζί είχε πει ότι ήταν θύμα ψεμάτων και αρνήθηκε ότι διέπραξε ποτέ πράξη διαφθοράς.

«Ποτέ. Ποτέ δεν έκανα κατάχρηση της επιρροής μου, φερόμενης ή πραγματικής» είχε πει στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο. «Τι δικαίωμα έχουν να με σέρνουν στη λάσπη έτσι για έξι χρόνια; Δεν υπάρχει κανόνας δικαίου;» ήταν τα λόγια του. 

Σημειώνεται, ότι ο Νικολά Σαρκοζί διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 2007 μέχρι το 2012 και είναι ο πρώτος πρόεδρος της χώρας που βρέθηκε στο εδώλιο με την κατηγορία ότι δωροδόκησε δικαστή προσφέροντας θέση υψηλού κύρους, με αντάλλαγμα εκ των έσω πληροφορίες για την έρευνα που γινόταν για τα οικονομικά της προεκλογικής καμπάνιας του.

To χαρακτηριστικό tweet του Γαλλικού Πρακτορείου: 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, 15:36

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει