Στη φυλακή ο αδελφός του Ροχανί για διαφθοράΟ αδελφός του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί, οδηγήθηκε στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε πρόσφατα.

Ο Χοσεΐν Φερεϊντούν παραδόθηκε τη Τετάρτη (16/10) το πρωί στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα, από όπου «οδηγήθηκε στη φυλακή Εβίν», ανέφερε ο δικηγόρος του Χοσεΐν Σαρτιπί. Αδελφός και ειδικός σύμβουλος του προέδρου Ροχανί, ο Φερεϊντούν συνελήφθη τον Ιούλιο του 2017 αφού το όνομά του ενεπλάκη σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες «για οικονομικά εγκλήματα», όμως αφέθηκε ελεύθερος μία ημέρα αργότερα, αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 8,4 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας. 

Η δίκη του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και η δικαστική αρχή ανακοίνωσε την 1η Οκτωβρίου ότι ο Φερεϊντούν καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και σε πέντε χρόνια φυλάκιση, ενώ είναι υπόχρεος να καταβάλει πρόστιμο, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, επίσης, καλείται να επιστρέψει «τις δωροδοκίες» που κατηγορείται ότι έχει λάβει στο παρελθόν.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 13:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει