Στη φυλακή ο Αριστόβουλος Πετζετάκις για τον θάνατο του 47χρονου επιχειρηματία Λεονάρδου Σίτινα

«Ούτε διαφορές είχαμε μεταξύ μας και ούτε ήθελα να του κάνω κακό. Μία γροθιά του έριξα στο πρόσωπο όταν εκείνος άρχισε να μου δαγκώνει το χέρι… Αν δεν ήταν αλκοολικός δεν θα είχε πεθάνει.». Με τα λόγια αυτά προσπάθησε ο 23χρονος Αριστόβουλος Πετζετάκις να πείσει στην απολογία του ότι δεν ευθύνεται αυτός για το θάνατο του 47χρονου επιχειρηματία Λεονάρδου Σίτινα, την Κυριακή 1η Μαρτίου,  στο Καβούρι.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, καθώς με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης τακτικής ανακρίτριας και του εισαγγελέα, ο 23χρονος κατηγορούμενος, γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Αρνούμενος κατηγορηματικά πως είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 47χρονο, ο Αριστόβουλος Πετζετάκις υποστήριξε πως όλα έγιναν ξαφνικά. Ένα τυχαίο επεισόδιο στην αυλή του συγκροτήματος πολυτελών πολυκατοικιών όπου διαμένει, το οποίο δυστυχώς εξελίχθηκε με δραματικό τρόπο. « Τον χτύπησα μόνο με μία γροθιά στο στόμα χωρίς να κάνω χρήση κάποιου επικίνδυνου μέσου και επιπλέον δεν είχαμε καμία έριδα διαφορά ή φιλονικία που να δικαιολογεί σκοπό πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης αφού το μεταξύ μας περιστατικό ήταν εντελώς τυχαίο και απρόβλεπτο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα ενώ επικαλείται και την ιατροδικαστική εξέταση η οποία επιβεβαιώνει το ένα και μόνο χτύπημα που επέφερε στο πρόσωπο του θύματος. «Γνώριζα τον Λεονάρδο Σίτινα από την ηλικία των πέντε ετών και διατηρούσα μαζί του τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου καλές σχέσεις. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η συμπεριφορά του είχε αλλάξει λόγω οικογενειακών προβλημάτων και αυτά τον είχαν οδηγήσει στην υπερκατανάλωση αλκοόλ. Συχνά τον βλέπαμε να περιφέρεται στο συγκρότημα των κατοικιών και να συμπεριφέρεται αλλόκοτα προς τους κατοίκους. Δεν υπήρχε καμία έριδα μεταξύ μας, αντιδικία και διαφορά ικανή να μας οδήγησε σε καυγά και στο να επιθυμεί ο ένας το κακό του άλλου.»

Ο 23χρονος αφηγήθηκε στην ανακρίτρια πως άρχισαν όλα, την ώρα που συνάντησε το θύμα, στον κήπο του σπιτιού τους.

«Εγώ και η κοπέλα μου είχαμε βγάλει βόλτα τα δύο σκυλιά μας και μαζί μας βρίσκονταν δύο ανήλικα κορίτσια. Το θύμα βρισκόταν στον κήπο του συγκροτήματος και τακτοποιούσε κάποιες καρέκλες καθώς περνούσαμε από μπροστά του με φώναξε και εγώ κοντοστάθηκα ρωτώντας τον τι θέλει ενώ η σύντροφός μου και τα κορίτσια συνέχισαν να περπατούν.. Το θύμα ήρθε προς το μέρος μου οπότε αντιλήφθηκα ότι ήταν πάλι πιωμένος και μου είπε στα αγγλικά «hey motherfucker». Εγώ του απάντησα να σοβαρευτεί και να μη μιλάει έτσι διότι κυκλοφορούν μικρά παιδιά στο χώρο Αλλά εκείνος μου απάντησε ότι θα κάνει ό,τι θέλει. Εγώ τότε τον ακούμπησα φιλικά στον ώμο με το δεξί χέρι και επανέλαβα ότι πρέπει να σοβαρευτεί. Εκείνος αντέδρασε εντελώς ξαφνικά και απρόβλεπτα με έναν πολύ παράδοξο τρόπο που έπιασε το χέρι και άρχισε να το δαγκώνει. Αιφνιδιαστικά και φοβήθηκα από την αντίδρασή του αλλά και τον πόνο στο χέρι μου και του είπα να το αφήσει Αλλά εκείνος δεν το άφηνε. Άρχισα λοιπόν να τραβώ το χέρι μου δυνατά για να το αφήσει και επειδή εκείνος επέμεινε αναγκάστηκα να του δώσω μία γροθιά και τότε μόνον αυτός άφησε το χέρι μου και έπεσε ανάσκελα στο γρασίδι….Στο σημείο προσήλθε αμέσως ο θυρωρός και εγώ πήγα στο σπίτι μου για να πλύνω το χέρι μου και να συνέλθω από την ταραχή μου. Δεν αντιλήφθηκα να έχει πάθει κάτι σοβαρό. Μετά πήγα στη γιαγιά μου για να της κρατήσω παρέα διότι είχε φύγει λόγω τριημέρου η γυναίκα που την πρόσεχε και έμεινα μαζί της μέχρι την επόμενη μέρα. Επειδή είδα το χέρι μου να έχει πρηστεί από το δάγκωμα επισκέφτηκα την Τρίτη τον ειδικό παθολόγο ο οποίος μου έδωσε αντιβιοτική αγωγή και συνέστησε τοπική αντισηψία.»

Ο κατηγορούμενος  υποστήριξε στην απολογία του πως για το θάνατο του 47χρονου φταίει περισσότερο η συστηματική χρήση αλκοόλ του θύματος παρά το χτύπημα που του επέφερε ο ίδιος.  «Τα άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ για πολλά χρόνια όπως δυστυχώς ο θανών είναι επιρρεπή σε τέτοια υποσκληριδια αιματώματα και τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα έτσι ώστε με τον παραμικρό τραυματισμό της κεφαλής να αιμορραγούν. Επιπλέον επηρεάζεται η πηκτικότητα του αίματος τους. Δεν απαιτείται ισχυρή πλήξη για την εμφάνιση τέτοιου αιματώματος σε έναν αλκοολικό αλλά αρκεί και μιας μικρής έντασης πλήξη ή μία πτώση. Ενας μη αλκοολικός εάν δεχόταν ένα ίδιας έντασης χτύπημα δεν θα κατέληγε.»

Ο 23χρονος  δεν απέκλεισε μάλιστα να χτύπησε  και πάλι, πέφτοντας,  στο σπίτι του,  ο 47χρονος επιχειρηματίας ο οποίος είχε αρνηθεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο όταν κατέφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

«Στις 6 το απόγευμα προσήλθε στο συγκρότημα κατοικιών ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. οι διασώστες εξέτασαν Το θύμα και διαπίστωσαν ότι είχε τραυματιστεί στο στόμα Χωρίς όμως να έχει αιμορραγία. συνέστησαν στο θύμα επανειλημμένα να τους ακολουθήσει στο νοσοκομείο προκειμένου να ελεγχθεί ιατρικά για προληπτικούς όμως λόγους. Το θύμα ρητά και κατηγορηματικά αρνήθηκε να ακολουθήσει τους διασώστες.

Η ενσυνείδητη άρνηση του θύματος να μεταβεί στο νοσοκομείο για προληπτικό έστω έλεγχο ήταν καθοριστική για την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του. Μετά την αποχώρηση του ΕΚΑΒ ο θυρωρός σύμφωνα με την κατάθεση του,  βοήθησε το θύμα να πάει στο διαμέρισμα του και να ξαπλώσει στο κρεβάτι του.

Στις 8 το βράδυ ο θυρωρός μαζί με άλλο υπάλληλο του συγκροτήματος επισκέφθηκαν Το θύμα και διαπίστωσαν ότι εκείνο ήταν ξαπλωμένο στο πάτωμα και κοιμόταν σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας βρέθηκε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας αυτό σημαίνει ότι στο μεσοδιάστημα το θύμα σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατανάλωσε επιπλέον ποσότητα αλκοόλ και υπό την επίδραση αυτού έπεσε στο πάτωμα

Επομένως είναι σφόδρα πιθανό ότι το αιμάτωμα δεν προκλήθηκε από τη γροθιά που δέχτηκε στο μεταξύ μας περιστατικό αλλά από μεταγενέστερη πτώση από τη ζάλη του και στην άρνηση του να πάει στο νοσοκομείο….»

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «σκληρή» την απόφαση για την προφυλάκισή του με δεδομένο ότι είναι  « ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο», όπως είπε, ενώ «πρόκειται για μια σωματική βλάβη από αμέλεια δικαιολογημένη από τη συμπεριφορά του θύματος». Προανήγγειλε δε ότι θα υποβάλει αίτηση αποφυλάκισής του, τις επόμενες ημέρες. 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει